Hlavní obsah

Hewitta čeká v poslední době výborný Chela

Už pošesté v historii změří síly Australan Leyton Hewitt a Argentinec Juan Ignacio Chela. Vůbec poprvé se ale oba hráči utkají na antuce, konkrétně ve druhém kole prestižního turnaje série Masters v Hamburku.

Foto: DPA/EPA

Australan Lleyton Hewitt se raduje z vítězství.

Článek

Hewitt je v současné době na 21. příčce žebříčku ATP, ale už ví jak chutná být světovou jedničkou. V roce 2001 sice vládl světovému tenisu, ale od té doby se zatím marně hledá. Celkem ve své kariéře získal už 26 turnajových prvenství, z toho jedno letos - triumfovat se mu podařilo v úvodu roku v Las Vegas. Od té doby nejsou výkony 26letého rodáka z Adelaide nikterak výrazné. Na Australian Open skončil ve 3. kole na raketě pozdějšího finalisty Fernanda Gonzalese. Na dalších turnajích hrajících se na tvrdém povrchu se mu rozhodně nedařilo lépe. To se rovněž dá říci o antuce. Na té Hewitt letos odehrál doposud pouze dva zápasy. Ten první minulý týden v Římě, kde prohrál Oscarem Hernandezem. Lépe se mu vedlo předevčírem na probíhajícím turnaji v Hamburku, když ve dvou setech vyřadil Argentince Calleriho.

Dnes ho čeká další soupeř z druhé největší jihoamerické země - 27letý Juan Ignacio Chela. Ten letos stoupá žebříčkem vzhůru a určitě se co nejdříve bude chtít přiblížit svému nejlepšímu umístění v kariéře - 15. nejlepším hráčem na světě byl Chela v srpnu roku 2004. Momentálně je na tom o 6. příček hůře, když letošní sezonu odstartoval z 33. místa. Tento vzestup si zajistil už 26 vítězstvími v 35 zápasech, což je rozhodně lepší bilance, než kterou se může pyšnit Hewitt (10-6). Chela v roce 2007 triumfoval na turnaji v Acapulcu, semifinále si zahrál v Costa Do Sauipe. Mezi nejlepší osmičkou byl v Aucklandu, Buenos Aires a i na dvou prestižních amerických podnicích v Indian Wells a Miami. Tento úspěch zopakoval i před týdnem na oranžovém povrchu v Římě, kde ho ve čtvrtfinále vyřadil Fernando Gonzalez. Navázat na tyto úspěchy se snaží v Hamburku a prozatím se mu to daří - výhra nad krajanem Caňasem v prvním kole je velmi cenná.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Hewitt outsiderem dnešního zápasu s kursem 2.87 na jeho vítězství. Sázka na to že do třetího kola postoupí argentinský zástupce je oceněna kursem 1.31.

Reklama