Hlavní obsah

Mathieu hraje s Gonzalesem letos už potřetí

V poslední době dva nerozluční soupeři se dnes utkají ve 2. kole prestižního turnaje v Hamburku. Jak na hardu v Miami, tak i antuce v Estoril byl letos úspěšnější Francouz Mathieu a v posledních týdnech vracející se do formy Chilan Gonzalez, by dnes jistě chtěl tuto zápornou bilanci zmírnit.

Článek

Gonzalez měl loni výbornou formu, což potvrzoval i v úvodu letošní sezony, kdy se dokonce probojoval do finále Australian Open. Možná až překvapivý výsledek ale v následujících turnajích nepotvrdil. Ve 3. kole skončil na Pacific Open v Indiana Wells, stejný výsledek zaznamenal na následném Sony Ericsson Open. Antukovou sezonu neodstartoval vůbec povedeně - hned v prvním kole se loučil s turnajem v Monte Carlu, když nestačil na Rusa Andrejeva. Druhý letošní antukový turnaj mu naopak vyšel na výbornou; minulý týden v Římě dokráčel až do finále, kde nestačil na „neporazitelného“ Nadala. Celkově má Chilan letos bilanci 16 vítězství a 8 porážek.

Asi stejně podařenou sezonu jako Gonzales letos prožívá 37. hráč světa - Paul-Henri Mathieu. Na okruhu ATP odehrál 27 utkání, z nichž vyhrál hned 18 soubojů. Na hardu svěřenec kouče Thierry Championa letos nezaznamenal žádné výrazné úspěchy; nejvíce se mu dařilo na turnaji v Sydney, kde skončil na raketě svého krajana Gasqueta ve čtvrtfinále. Ve velkém stylu sice vstoupil do turnaje ATP Masters Series v Miami, když s přehledem po setech dvakrát 6:1 vyřadil Vliegena, v dalším kole uštědřil kanára Melzerovi a poté k překvapení všech tenisových nadšenců porazil ve dvou setech i svého dnešního soupeře. Jeho pouť turnajem ale skončila v dalším zápase na raketě Andy Murraye. Tak úspěšný zdaleka nebyl před měsícem, kdy se v Monte Carlu opět v úvodním zápase potkal s Vliegenem, ale tentokrát mu podlehl. Ve skvělém světle se naopak rodák ze Štrasburku předvedl na následném turnaji v Casablance, kde nenašel žádného přemožitele a radoval se ze svého třetího titulu na okruhu ATP v kariéře. Dařilo se mu i v portugalském Estoril, kde skončil v semifinále.

Vzájemné zápasy těchto hráčů vyznívají v poměru 3:2 pro Francouze. Jestli věříte, že Chilan srovná dnes stav na 3:3, pak si na něj vsaďte s kursem 1.60 u společnosti bwin. Mathieu je považován za outsidera zápasu, ale to nic neznamená. Kurs na jeho vítězství je nastaven na hodnotu 2.05.

Reklama