Hlavní obsah

Pravděpodobně zápas o Pohár UEFA se dnes odehraje v Jablonci

Gambrinus liga si dopřává ve všedních dnech odpočinku, ale přesto se na českých trávních nezahálí. Na programu jsou totiž semifinálové zápasy Poháru ČMFS. Dnes své síly Jablonec a České Budějovice. Druhé semifinále je na programu zítra a hraje v něm Sparta se Zlínem, případné sparťanské vítězství by tedy znamenalo, že dnes se hraje o účast v Poháru UEFA.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Jablonec vstoupil do jarní části sezony fantasticky - rozdílem třídy vyhrál v Toyota Aréně se Spartou a zdálo se, že mužstvo plné zkušených kvalitních fotbalistů bude bojovat o poháry. To se ale nestalo, jelikož svěřenci trenéra Petra Rady na tento výkon nenavázali a jsou v tuto chvíli na 9. příčce Gambrinus ligy. Přesto ale mají stále naději na postup do Poháru UEFA. O tom se dnes pravděpodobně rozhodne na Střelnici v semifinále Poháru ČMFS.

„Naposledy jsme doma v poháru vyhráli s Brnem, ale to už je pět let. Od té doby hrajeme pořád na hřištích soupeřů. Jsme spokojeni i s tím, že jsme se vyhnuli Spartě. Teď máme velkou šanci dostat se do pohárové Evropy a musíme k tomu podle toho přistoupit,“ řekl generální manažer Jablonce Petr Flodrman. Trenér Rada dnes bude postrádat Loučku. Dlouhodobě jsou navíc zraněni Hloušek, Klapka a Laciga.

Momentálně 10. celek Gambrinus ligy podává na jaře průměrné výkony. Takový by ale dnes nemusel stačit. V zápase s Jabloncem půjde o hodně a Budějovice navíc nastoupí s handicapem cizího prostředí. „Pro obě mužstva je to určitě utkání jara,“ řekl asistent trenéra Jiří Jurásek. „I proto chceme v Jablonci zvítězit. Hrát na bezgólovou remízu a následné penalty nejde,“ dodal.

Budějovicím situaci navíc komplikují zranění. Trenér František Cipro se ve víkendovém zápase Gmabrinus ligy v Plzni musel obejít bez Poborského, Homoláče, Horejše a Černého. „Poborský by měl být stoprocentně připravený. I většina ostatních marodů se postupně zapojila do tréninku. Větší problémy nemají ani Skála a Plocek, kteří nedohráli utkání ve Zlíně,“ konstatoval Jurásek.

Na Jablonec dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.80. Věříte, že skončí remízou a bude se prodlužovat? Potom si vsaďte na jejich nerozhodný výsledek - kurs je 3.10. Jste.li názoru, že Budějovice porazí domácí v základní hrací době, pak je kurs 4.25 právě pro vás. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 17:15 a potom začněte sázet live u bwin.

Reklama