Hlavní obsah

Finále Poháru UEFA ve španělské režii

Eurotip.cz

Finále Ligy mistrů je na programu příští týden, dnes se střetnou dva nejúspěšnější celky letošního ročníku Poháru UEFA - Sevilla a Espaňol Barcelona. Tato mužstva se potkala v Primera Division nedávno, konkrétně před měsícem se z vítězství 3:1 radovala domácí Sevilla. Dnes nebude mít výhodu domácího hřiště nikdo - utkání se hraje Hampden Parku v Glasgow.

Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo

Brazilec Luis Fabiano ze Sevilly oslavuje svou branku proti Osasuně.

Článek

Sevilla prožívá fantastickou sezonu. Hned na úvod ročníku vyhrála evropský Superpohár a poté vstoupila výborně do Primera Division. V té se pere o každý bodík v boji o titul - v tuto chvíli ztrácí na duo Real Madrid - Barcelona 2 body. Trenér Sevilly Juande Ramos měl o víkendu důvod k radosti, jeho svěřenci totiž zvládli úspěšně utkání s Huelvou, se kterou zvítězili 2:1. Seville se daří i ve španělském poháru, kde ji čeká finále. To dnes sehraje v Poháru UEFA, navíc se soupeřem, kterého před měsícem porazila. „Nechci, aby jsme byli pasováni do role favorita. Espaňol pro nás byl vždy těžkým soupeřem,“ řekl kouč Juande Ramos, který dnes bude postrádat suspendovaného Juliena Escude. Problémy má navíc kanonýr Fredi Kanoute, jehož start je velmi nejistý.

Katalánci měli vynikající únor, kdy v Primera Division ze čtyř zápasů třikrát vyhráli. Jenže v měsíci březnu se jejich sbírka bodů moc nerozrostla, na vině byly tři po sobě jdoucí remízy, a to vždy shodným výsledkem 1:1. Duben sice svěřenci kouče Ernesta Valverdeho odstartovali úspěšně, když porazili 1:0 předposlední San Sebastian díky brance Ferrana Corominase, ale poté prohráli s Bilbaem, následně doma pouze remizovali 2:2 s Betisem Sevila a ani se Sevillou FC neuspěli - prohráli 1:3. Chuť si tak letošní finalista Poháru UEFA spravil až před týdnem, kdy porazil 2:1 Atletiko Madrid. O vítěznou branku se v 71. minutě postaral útočník Walter Pandiani, který ale letos nedostává moc příležitostí, i proto to pro něj byla teprve třetí letošní trefa. Ale dostal ji o víkendu v zápase s Realem Madrid a během 19 minut první půle zaznamenal hattrick. Real nakonec otočil výsledek na 4:3, ale s velkým štěstím.

Dnes čeká Espaňol určitě důležitější utkání - v Primera Division už prakticky o nic nehraje. Zatímco vítězství v Poháru UEFA by bylo pro tento klub, který byl vždy ve stínu slevné FC Barcelony velmi cenné. K úspěchu mohou mužstvu pomoci dva důležití navrátilci do sestavy Julien Escude a Javi Navarro.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin dnes favorizují obhájce trofeje, na jehož vítězství je vypsán kurs 1.90. Pokud si myslíte, že se v řádné hrací době o vítězi nerozhodne, pak zkuste remízu s kursem 3.35. A kdo věří, že Espaňol porazí favorizovanou Sevillu si může vsadit s kursem 3.65.

Reklama