Hlavní obsah

Domácího Mayera dnes čeká Nieminen

Eurotip.cz

Překvapivý přemožitel Rusa Južného z prvního kola na turnaji v Hamburku - Němec Florian Mayer - dnes změří ve druhém kole síly s 23. hráčem světového žebříčku - Finem Jarko Nieminenem.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP letos ještě nesetkali, ale celkem už proti sobě sehráli čtyři duely. Z toho tři loni, kdy vyhrál dvakrát Nieminen na hardu a Mayer byl úspěšnější na trávě. Na antuce se oba hráči střetli ještě o rok dříve - v polských Sopotech se radoval z vítězství Němec. Ten letos nehraje sice špatně, ale žádného výraznějšího úspěchu prozatím nedosáhl. Nejdále se probojoval na turnajích v Rotterdamu a Delray Beach, kde skončil ve čtvrtfinále. Finále si zahrál v Drážďanech, ale to byl pouze challenger. Celkově má letos na okruhu ATP bilanci 10 vítězství a 10 porážek. Na probíhajícím turnaji v Hamburku už překvapil, jak je zmíněno v úvodu, porazil Rusa Južného, což je 15. hráč světa.

O další překvapení se dnes bude snažit proti Jarkko Nieminenovi. Ten letos neprožívá zrovna úspěšnou sezonu - 10 zápasů vyhrál a 12 prohrál. Jediný turnajový úspěch zaznamenal hned v úvodu roku v Marseille, kde skončil v semifinále na raketě Baghdatise. Na antuce 26letý Fin sehrál letos 8 zápasů z nichž vyhrál pouze 3. Úvodní antukový podnik v Monte Carlu pro něj končil hned v prvním kole, když nestačil na Safina. Poté startoval v Barceloně na Open SEAT. Zde sice porazil v úvodním kole Seppiho, ale následně prohrál s Hernandezem. Podobně se mu následně vedlo v Mnichově, kde ve druhém kole prohrál s Phillipem Kohlschreiberem. Minulý týden v Římě nestačil hned v úvodním kole na Tomáše Berdycha. Přes tuto metu se dostal nyní v Hamburku, když na něj byl krátký domácí hráč Tobias Summerer.

Myslíte si, že Nieminen dnes porazí dalšího německého tenistu? Poté si na něj vsaďte - kurs je 1.76. Jste-li názoru, že rozjetý si Mayer připíše další cenný skalp a postoupí v Hamburku nejméně do třetího kola, pak využijte kursu 1.84, který vypsala společnost bwin.

Reklama