Hlavní obsah

Sparta stále může získat double

Eurotip.cz

I přes remízu s Libercem v uplynulém kole Gambrinus ligy je Sparta Praha stále hlavním kandidátem na titul. Dnes se může přiblížit dalšímu triumfu a to v Poháru ČMFS. Semifinále hraje ve Zlíně, kde ji jistě nečeká jednoduchý zápas. Vítěz tohoto duelu se střetne 24. května od 17:15 na Strahově s Jabloncem, který včera postoupil na penalty v utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

Zlínu se letos stejně jako loni v Gambrinus lize moc nedaří, přesto se s největší pravděpodobností opět zachrání. Dnes ale přemýšlí jistě o jiné soutěži - Poháru ČMFS. V jeho semifinále ho nečeká nic lehkého - možná letošní mistr Gambrinus ligy. „Momentálně nás zajímá jen pohár, až od čtvrtečního večera se budeme opět soustředit na ligu. Nemáme v tomto směru žádný problém a na souboj se Spartou se všichni nesmírně těšíme. A protože nejsme v žádném psychickém tlaku, hodláme toho využít k postupu,“ řekl zlínský trenér Pavel Hoftych, který bude postrádat útočníka Baču.

Sparta v pondělí nevyužila domácího prostředí v zápase s Libercem a po remíze 1:1 nemá stále zisk titulu zdaleka jistý. Na druhou stranu má vše ve svých rukou. Stejně tak tomu je v domácím poháru a v konečném zúčtování může letos dosáhnout toho, co se od rozpadu federace žádnému klubu nepovedlo - získat double. První úkol zní - postoupit dnes přes Zlín. Na své Letné se Spartě většinou daří, ale na té zlínské to zdaleka neplatí. Hrozivých 13 let nedokázali Sparťané ve Zlíně vyhrát, což se dnes pokusí prolomit. „Pro nás zůstávají cíle stejné: vyhrát ligu i pohár. Lize sice dáváme prioritu, ale i druhá soutěž je pro nás nesmírně důležitá,“ konstatoval trenér sparty Michal Bílek. Ten se dnes stejně jako v pondělí bude muset obejít bez zraněných Kadlece, Slepičky a Kóni.

Za outsidera je považován domácí celek Zlína, na jehož výhru v základní hrací době sázková kancelář bwin vypsala vysoký kurs 4.50. Pražané určitě nemají zápas předem vyhraný. Na jejich vítězství určili bookmakeři kurs 1.75. Na to, že se o finalistovi rozhodne až v nastaveném čase, respektive penaltách, si můžete vsadit v kursu 3.15, který experti bwin vypsali na remízu.

Reklama