Hlavní obsah

Inter se dnes pokusí o zázrak

Výsledkem 6:2 skončilo první utkání finále italského poháru mezi AS Řím a Interem Milán. Dnes budou mít výhodu domácího prostředí sice milánští, ale na San Siro je čeká velmi těžký úkol.

Článek

Inter Milán si letos už s předstihem zajistil titul v Sérii A a dokázal tak obhájit prvenství z loňského roku. Získal by ho i kdyby AC Milán postižený korupční aférou nepřišel o body, jelikož jeho bilance je opravdu úchvatná. Dvě kola před koncem soutěže má na svém kontě úctyhodných 93 bodů, což se v novodobé historii italské ligy, která čítá 20 týmů, nikomu nepodařilo. Svěřenci trenéra Manciniho do této chvíli prohráli v Sérii A pouze jednou - 18. dubna doma s AS Řím 1:3.

Bez porážky prošli i do finále ligového poháru, ale ve finále narazili na svého letos největšího rivala a strůjce porážky - římské AS. To, jak už je zmíněno v úvodu, nedalo Interu na svém olympijském stadionu žádnou šanci a pravděpodobně mu překazilo double. Tuto pochybnost ale Inter nechce potvrdit a věří, že stále má šanci pozvednout nad hlavu trofej i pro vítěze poháru. „Musíme věřit. Ve fotbale je všechno možné. Pro dnešní obrat bude nutné mnoho úsilí a koncentrace,“ řekl prezident klubu Massimo Moratti. Interu dnes v sestavě nebudou narozdíl od posledního ligového zápasu s Laziem, ve kterém Milán vyhrál 4:3, chybět Walter Samuel, Zlatan Ibrahimovic a Julio Cruz. Mimo hru je naopak stále Ivan Cordoba. Karetní tresty mají Materazzi a Dalmat.

Optimističtěji jsou před odvetou finále právoplatně naladěni hosté z Říma a jsou si téměř jisti tím, že dnes Interu vyfouknou double. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho vstoupili do letošního ročníku Serie A velice dobře a dlouho bojovali s Interem o vedoucí příčku. Poté ale zaznamenali výsledkově slabší období, čehož Inter náležitě využil. Chuť si tak spravují alespoň v Coppa Italia, kde se jim velice daří - v semifinále vyřadili letošního finalistu Ligy mistrů - AC Milán.

O prvním zápase finále bylo už napsáno hodně, snad jen poznamenat, že už v 15. minutě vedli Římané 3:0. K triumfu jim dnes stačí například i prohra 0:3, což je sice celkem jednoduchý úkol, ale vzpomeňme na prohru Spallettiho mužstva na Old Trafford před pár týdny. „Musíme věnovat pozornost každému okamžiku hry. Oni (Inter) nemají co ztratit, což je psychická výhoda,“ řekl trenér římského AS, který dnes ze zdravotních důvodů nenasadí do hry Martineze, De Rossiho a Pizarra.

V roli favorita vstoupí do zápasu domácí, kteří potřebují vyhrát a to výrazně větším rozdílem. Na vítězství svěřenců Roberta Manciniho vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.70. Myslíte si, že AS Řím uhájí svůj náskok z prvního zápasu a získá trofej, pak si na to vsaďte - kurs na neprohru je 1.95.

Reklama