Hlavní obsah

Žižkovská Viktorka se může přiblížit postupu

Letos startují v Gambrinus lize pouze dvě pražská mužstva - Sparta a Slavie. Tyto počty by se ale mohly už v brzké době rozšířit - na postupových příčkách druholigové tabulky jsou pět kol před koncem dva tradiční české kluby - Viktoria Žižkov a Bohemians. Prvně jmenovaný hraje v dnešní předehrávce 26. kola ve Vítkovicích.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Viktorie Žižkov Peter Bartalský

Článek

Ostravané neodstartovali do nového ročníku zrovna ideálně, a v tomto duchu pokračují celou sezonu. V tuto chvíli mají náskok na sestupové příčky pouhé dva body, což je řadí mezi týmy, které zuby-nehty bojují o udržení. V poslední době se jim tento boj moc nedaří - z devíti zápasů vyhráli svěřenci bývalého výborného fotbalisty Aloise Grussmanna pouze jednou - před měsícem doma se Sokolovem. Bodovou sbírku sice rozšířili před 14 dny v domácím střetnutí s Ústím nad Labem, ale remíza 2:2 znamenala spíše ztrátu. Další neúspěch si před týdnem připsali v Hradci Králové, kde prohráli 1:2, i když už v 18. minutě vedli po brance Martina Hromkoviče. Votroci ale do přestávky srovnali a v 94. minutě jim vystřelil vítězství Slovák Ferčák. Dnes je určitě nečeká o nic lehčí soupeř.

Viktoria Žižkov neodstartovala do nové sezony stejně jako Vítkovice moc dobře, ale její forma šla rapidně nahoru a už několik kol se tak drží na samém čele druholigové tabulky. Na postupové příčce se už pravděpodobně udrží až do konce a v příští sezoně tak bude opět startovat mezi elitou. Na Žižkově si jsou toho vědomi a už se poohlížejí po nových posilách. Před týdnem doma zvládla Viktorka asi klíčový zápas jara s HFK Olomouc, která je jejím největším konkurentem v boji o postup - doma s ní remizovala 1:1. Branku Pražanů vsítil už ve 2. minutě Petr Švancara, na konečných 1:1 srovnal ještě do přestávky hostující David Korčian.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin hostům, na které vypsali kurs 2.00 rovné. Myslíte si, že Vítkovice konečně zaznamenají kýžený úspěch a na svém hřišti zvítězí? Potom si vsaďte na domácí - kurs je 3.35. Remízu ocenili bookmakeři stejné společnosti kursem 3.00 rovné.

Reklama