Hlavní obsah

Podaří se Palermu postup do poháru UEFA?

Aktuálně sedmé Palermo je velmi blízko příčkám, které zajišťují evropské poháry. Na šesté Empoli ztrácí pouhý bod a dva na pátou Fiorentinu. Šestnáctá Siena se naopak pohybuje těsně nad sestupovými pozicemi a jestli se chce udržet, potřebuje body jako sůl, neboť Chievo a Reggina ztrácejí jediný bod. Na jedenáctý FC Turín ztrácí Siena body dva.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Slávista Lukáš Jarolím v obranné práci během utkání proti Palermu.

Článek

Domácí předvádějí v poslední době trochu rozpačité výsledky. Z posledních deseti zápasů prohráli pětkrát a pouze jedenkrát zvítězili. První výhra od začátku února se zrodila na hřišti Livorna, kde zásluhou branek Coriniho a Di Micheleho Rosaneri udolali svého soupeře 2:1. V dalším zápase přijelo na stadion Renza Barbery AS Řím, na které Sicilští nenašli recept a prohráli 1:2. O jediný gól domácích se postaral střídající Tadesco. V posledním zápase hráli svěřenci Francesca Guidolina na půdě již jistého sestupujícího z Ascoli. Zásluhou Simplicia a polského útočníka Matusiaka Palermo dvakrát vedlo, ale Ascoli vždy odpovědělo a vítězství mu zařídil Boudianski. Sicilští tak utrpěli porážku 2:3. „Chtěli jsme se připravit co nejlépe. Toužili jsme bojovat o Ligu Mistrů, ale takhle ne,“ dodal po nepovedeném utkání kapitán Eugenio Corini.

Nový trenér Francesco Guidolin se bude muset obejít bez několika klíčových hráčů sestavy. Mimo hru jsou útočníci Amauri, Edison Cavani a záložník Aimo Diana - jejich start je pravděpodobně vyloučen i pro poslední zápas sezony. Obránce Giuseppe Biava je suspendován, stejně tak jako záložník Fabio Simplicio, který obdržel červenou kartu proti Ascoli. Radoslaw Matusiak, Franco Brienza, či Mattia Cassani nejspíš dostanou šanci v základní sestavě a rozhodně odvedou maximum, neboť se v týmu očekává velký letní výprodej.

Hosté ze Sieny v posledních pěti zápasech třikrát prohráli, avšak dvakrát dokázali získat všechny tři body, čímž se nemohou pochlubit ani domácí. Ve 34. kole si ze stánku Artemia Franchiho odvezla všechny tři body Sampdoria Janov za výhru 2:0. O kolo později Bianconeri opět prohráli - tentokrát venku s Atalantou 1:3. V 48. vyrovnával z penalty záložník Vergassola, ale to byl pouze jediný zápis do střelecké listiny. Poslední zápas přinesl aktivně hrající Sieně domácí výhru nad Empoli 2:0. První branku utkání vstřelil v 12. minutě Portanova a v závěru zpečetil výsledek po zranění navrátivší Maccarone. „Museli jsme vyhrát, jinak by záchrana nebyla reálná. Tvořili jsme hru, myslím, že jsme vyhráli zaslouženě,“ okomentoval utkání trenér Mario Beretta.

Ten v dnešním zápase bude postrádat pouze jediného hráče, kterým je 36letý obránce Paolo Negro. Do utkání rovněž nejspíš nezasáhnou ostřílení borci Valerio Bertotto a Ezio Brevi. Příležitost tak dostane mladý obránce Daniele Gastaldello a rumunský záložník Paul Codrea. Massimo Maccarone patrně nastoupí v útoku osamocen. Podporovat ho bude záložní řada Enrico Chiesa, Daniele Corvia Mario Frick v čele s ofenzivním záložníkem Tomasem Locatellim. Letošní vzájemný duel dopadl nerozhodně 1:1.

Domácí prostředí by mělo být mírnou výhodou pro Palermo, a tudíž na jejich vítězství byl vypsán kurs 2.35. Bookmakeři bwinu příliš neočekávají druhé vítězství v řadě v podání Sieny, a proto určili kurs 3.25. Na remízu je kurs 2.70.

Reklama