Hlavní obsah

Západní konference uvidí páté finále

Severoamerická NHL zná již prvního finalistu. Ottawa se pomstila za loňské vyřazení Buffalu, ale na posledního soupeře si bude muset ještě několik dnů počkat. Série mezi dvěma nejlepšími kluby západní konference je mimořádně vyrovnaná. Zajímavé je, že Detroit ani Anaheim se nemohly plně spolehnout v její první části na domácí prostředí.

Článek

Detroit potřetí v tomto play off stojí před náročným úkolem nedostat se na okraj propasti vyřazení. Pokaždé se do této pozice ovšem dostal jiným způsobem. V prvním kole promrhal náskok, který si vybudoval v domácích zápasech a do pátého tedy vstupoval mírně otřesen. Ve druhém kole Detroit dvakrát v sérii prohrával, ale výhra v prodloužení čtvrtého zápasu jej výrazně povzbudila. Ve třetím se mu zatím daří pravidelně vítězit v lichých utkáních, což je pro postup naprosto ideální. Trenér Detroitu vhodně přeskupil útočné řady, čímž roztříštil pozornost soupeře. V obraně mu však nadále chybí Schneider.

Anaheim naopak dnes přivítá zpět do obrany klíčového muže Prongera, který se velmi divil, když byl pro čtvrteční duel suspendován. Stalo se tak za jeho podíl na nebezpečném zákroku na klíčového muže přesilovkových her ze soupeřova tábora v úterním utkání. Třetí zápas série měl potvrdit převahu Anaheimu z prvních dvou, ale místo toho se diváci dočkali střídání gólmanů v domácím dresu. Ve čtvrtek Giguere opět sice třikrát inkasoval, ale vzhledem k tlaku, pod nímž byl, lze napsat, že přesto mužstvo podržel. Kačeři jsou rádi, že se v této sérii poprvé také gólově prosadil Selänne.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí tým udělá před svými diváky znovu důležitý krok k případnému postupu. Na výhru Detroitu vypsali kurs 2,15. Hosté sice také v prvních dvou kolech vždy v pátém utkání uspěli. Vždy ovšem hráli před vlastním publikem a nebyli ve stresu, protože do utkání vstupovali s vědomím náskoku v sérii. Dnes si lze na vítězství Anaheimu vsadit v kursu 2,65.

Reklama