Hlavní obsah

Cagliari v boji o udržení hostí AS Řím

Cagliari se aktuálně nachází na patnácté příčce tabulky Serie A a je velmi blízko sestupovým vodám. Stejný počet bodů jako Rossoblu zatím nasbírala i šestnáctá Siena. Chievo s Regginou ztrácejí pouhý bod. Římané už v podstatě nemají o co hrát. Na první Inter mají nedostižnou ztrátu a třetí AC Milán je už také nemůže předstihnout.

Foto: REUTERS/Giampiero Sposito

Kapitán AS Řím Francesco Totti (vlevo) bojuje proti hráčům Sampdorie v 32. kole italské fotbalové ligy.

Článek

Domácí z posledních pěti zápasů čtyřikrát prohráli a pouze jednou zvítězili. Po dvou nepovedených venkovních zápasech s Livornem a AC Milán hrálo Cagliari na půdě Parmy. I přesto, že dokázalo vyrovnat na průběžných 1:1 zásluhou Contiho, tak v 77. minutě rozhodl o výhře Parmy Gasbarroni z penalty. V 35. kole vyhrálo Cagliari 2:1 nad Udine. Domácí dostali gól do šatny, ale brankami Marchiniho a Continiho skóre otočili ve svůj prospěch. V posledním zápase nenašli svěřenci Marca Giampaola recept na Fiorentinu, kde po brance Pazziniho z úvodu utkání prohráli 0:1.

Švýcarský kouč domácích je připraven hrát v ofenzivním rozestavení 4-3-3. Před gólmanem Chimentim se v obranné linii představí 23letý Michele Caniny, který letos v lize odehrál pouhá tři utkání. Forvard Antonio Langella má karetní trest, tudíž trenér Giampaolo nemá příliš možností s výběrem útočníků. Pravděpodobně tak v útočné linii nastoupí Simone Pepe a Davide Marchini na křídlech, ve středu pak David Suazo, kolem kterého se objevili spekulace v souvislosti s jeho případným přestupem do Interu. Kouč Giampaolo stále věří, že se jeho týmu podaří udržet. „Pořád máme velkou šanci čelit sestupu do Serie B. Nesmíme kalkulovat s výsledky týmů, které bojují také o záchranu. Jednoduše musíme vyhrát naše dva poslední zápasy,“ dodal. Hosté mají opravdu rozpačité výsledky. Po výhře nad Interem Milán prohráli v Bergamu. Římské derby proti Laziu v nepříliš povedeném utkání z obou strany přineslo bezbrankovou remízu 0:0. V 35. kole zvítězilo AS na půdě Palerma 2:1. O branky se postaral v 17. minutě Totti z povedeného přímého kopu a v minutě 36. se prosadil Cassetti. O kolo později i s několika náhradníky v sestavě prohrálo AS překvapivě doma s Turínem 0:1. Důležitá pro ně však byla odveta finále Italského poháru proti Interu. Po úvodní domácí výhře 6:2 jim stačila i porážka 1:2. O čestný úspěch Římanů se v 83. minutě postaral Perrotta. „Vítězství v Coppa Italia dělá z této sezony jednu z výjimečných. Hráči si to zasloužili, na hřišti odevzdali vše,“ dodal kouč juniorského týmu Bruno Conti.

Trenér hostí Luciano Spalletti i dnes nechá odpočívat několik opor ze základní sestavy. Do brány se postaví náhradní gólman Gianluca Curci. Bývalý hráč Evertonu Matteo Ferrari nahradí v obraně Cristiana Chiva. Daniele De Rossi a Simone Perrotta zůstanou na lavičce. Od začátku tak dostane šanci francouzské eso - 20letý Ricardo Faty, vedle kterého se postaví další mladý hráč - Alberto Aquilani. Dalšími dvěmi podstatnými absencemi v záloze jsou Rodrigo Taddei a Amantino Mancini. Nahradí je Francesco Tavano a Christian Wilhelmsson. Mirko Vucinic bude hrát za osamoceným hrotem Tottim, který stále bojuje o korunu krále střelců. Podle bookmakerů dnes Cagliari jednoznačně vyhraje - odpovídá tomu nízký kurs 1.53. Na to, že vyhraje AS Řím i s několika náhradníky, vypsala sázková kancelář bwin poměrně vysoký kurs 4.25. Na remízu je také nadprůměrný kurs 4.50.

Reklama