Hlavní obsah

Liberec se šance na obhajobu nevzdává

Dvě kola do konce a jednobodová ztráta na Spartu - to jsou momentální statistiky Liberce. Slovan dnes hostí pod Ještědem Teplice, které mu letos uštědřily vůbec nejkrutější porážku - na podzim Liberečtí prohráli Na stínadlech 0:3.

Foto: Vladislav Prouza

Fotbalisté Liberce s pohárem pro mistra ligy loňského ročníku.

Článek

Obhájce titulu byl před startem jarní části na dostřel nejvyšším příčkám, ale díky horším výsledkům v úvodu druhé poloviny se mu dvojice pražských „S“ vzdálila a už to vypadalo, že o triumf v letošním ročníku Gambrinus ligy se poperou pouze velkokluby z hlavního města. Ale následně se svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky razantně zlepšili a postupně se dostali až na samý vrchol. Z toho spadli před 14 dny, kdy pouze doma remizovali se Zlínem 2:2. Zpět se nevyhoupli před týdnem, kdy svedli přímí souboj o čelo tabulky na Letné. Výsledek 1:1 se ale dá považovat za úspěch i proto, že marodka Liberce momentálně nezná konce.

Jinak tomu nebude dnes; trenér Lavička nebude proti Teplicím moci nasadit do hry určitě Šinglára a Frejlacha. Vážné otazníky visí nad starty Blažka a Hodúra, kteří v poslední době vůbec netrénovali. Dobrou zprávou pro kouče Severočechů je jistě fakt, že se k mužstvu dnes konečně připojí navrátilci z ME devatenáctiletých - Polák a Dohnálek. „Atmosféra v týmu je velmi pozitivní. Zápas nebereme jako odvetu za podzim, ale chceme se vyvarovat takových chyb, které nás tehdy stály body,“ konstatoval Lavička.

Teplice letos nezažívají určitě nejlepší sezonu, ale přesto skončí v lepším středu tabulky. Momentálně jsou na 6. příčce - pátá Plzeň má lepší skóre. V úvodu jara se jim moc nedařilo, ale v poslední době toto tvrzení už neplatí. Po domácí výhře 1:0 se Zlínem si přivezli Bartlovi svěřenci tři body jak z Kladna, tak i poté z Českých Budějovic. Tak dobře se jim nevedlo před týdnem, kdy doma remizovali se zachraňující se Olomoucí.

Dnes mají Teplice stejně jako Liberec velké problémy se sestavou, pravděpodobně ještě větší než soupeř. „Budeme mít na střídání jen jednoho hráče, ale musíme se s tím poprat,“ řekl trenér Bartl, který dnes nebude mít k dispozici Belice, Slavíka, Koláře, Merziče, Valentu a Dorta. Nejisté jsou navíc starty Benáta a Kaufmana.

Liberečtí vstoupí do utkání i přes poslední neúspěch s Teplicemi podle bookmakerů společnosti bwin v roli favorita a vsadit si tak na ně můžete v kursu 1.35. Remízu ocenili kursem 4.15. Na Teplice najdete u stejné společnosti kurs 7.75.

Reklama