Hlavní obsah

Acasuso změří síly s Fishem

Čeští tenisté včera úspěšně vstoupili do Světového poháru týmů v Düsseldorfu, když díky vítězství v závěrečné čtyřhře uspěli v duelu se Španělskem. Dnes se podíváme do druhé (červené) skupiny, kde se střetnou velcí rivalové Argentina a USA. Ve druhém zápase se proti sobě na dvorci postaví José Acasuso a Mardy Fish.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Jose Acasuso je v žebříčku ATP na 45. příčce. Stejně jako dnešní soupeř letos moc nezáří - největší úspěch zaznamenal v úvodu roku v Acapulcu, kde se probojoval mezi nejlepší osmičku, stejně se mu vedlo nedávno v Casablance. Celkově na okruhu ATP odehrál v roce 2007 22 zápasů, když z 10 odcházel se svěšenou hlavou. Na oblíbenou antuku vstoupil prohrou v prvním kole na turnaji série Masters v Monaku, kde nestačil na Rusa Andrejeva. V poslední době se ale o něco zlepšil; v Římě dokráčel do osmifinále, kde nestačil na Tomáše Berdycha, ale kolo předtím vyřadil silného Ljubičiče. Dařilo se mu i před týdnem v Hamburku, kde obhajoval semifinálovou účast z loňského ročníku. Letos sice tak daleko nedokráčel, ale porazil momentálně silného Itala Volandriho, což ho jistě potěšilo. Dobrý pocit měl jistě i z prvního duelu na probíhajícím turnaji družstev v Dusseldorfu. Argentina porazila 2:1 na zápasy Švédsko i díky Acasusovu vítězství s Bjorkmanem.

O další úspěch se dnes pokusí proti Američanovi Fishovi. Ten si letos na antuce vede jako už tradičně velmi špatně. Sezonu na oranžovém povrchu zahájil před pár týdny v Římě, kde vypadl v úvodním kole s Gastonem Gaudiem. Stejně dopadl i minulý týden v Hamburku, tam nestačil na Moyu, jenž mu dokonce v prvním setu uštědřil kanára. Naopak na tvrdém povrchu podával Fish velmi dobré výkony, z nichž pramenily i výsledky; do semifinále se probojoval v Aucklandu a Memphisu. Dařilo se mu i na prvním grandslamu sezony - Australian Open, tam skončil ve čtvrtfinále stejně jako v San Jose. V Dusseldorfu se ale bohužel pro něj hraje na antuce a jeho prohra s Chilanem Massu tak nebyla nikterak překvapující. Celkově letos rodák z Minnesoty odehrál na okruhu ATP 22 utkání, z nichž vyhrál 13.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že tento zápas může rozhodnout o celkovém vítězi duelu Argentina - USA. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem Argentinec s kursem 1.15. Kurs na Američana má hodnotu 4.14.

Reklama