Hlavní obsah

Obhájce titulu přivítá věhlasný IFK Goteborg

IF Elfsborg se v loňské sezoně švédské ligy radoval po páté v historii a dlouhých 45 letech z titulu mistra nejvyšší domácí soutěže. Ve Švédsku se hraje ve formátu jaro - podzim a před pár týdny tedy teprve začala sezona nová. V té patří Elfové opět k hlavním aspirantům na titul stejně jako jejich dnešní soupeř IFK Goteborg.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

S ním loni sehrál Elfsborg dva vyrovnané zápasy, které skončily shodně nerozhodným výsledkem 1:1. V duchu remíz vstoupili domácí do letošní sezony. Na svém kontě už mají celkem čtyři, což je k celkem sedmi hraným utkáním více než polovina. Za posledních 10 dní tuto statistiku ale dvakrát porušili. Nejdříve si svěřenci trenéra Magnuse Haglunda připsali první letošní porážku, když nestačili na Kalmar na jeho hřišti a následně se jim podařilo uspět v Trelleborgu, odkaď si přivezli po výsledku 2:1 tříbodový zisk. Na tento úspěch by jistě chtěli Elfové navázat dnes ve své Boras Aréně.

To nebude ale vůbec jednoduché, jelikož přivítají nejúspěšnější švédský klub historie. Celkem 17 pohárů pro mistra ligy má ve své sbírce IFK Goteborg, ale v poslední době tuto pověst zdaleka nenaplňuje. V sezoně 2004 skončil třetí, o rok později druhý, čímž trochu napravil slabé předchozí ročníky, ale loni byl opět až osmý. Mistrovský titul naposledy slavil před 10-ti lety, což se jistě fans modrobílých moc nelíbí. Letos IFK vyhlásilo jako už každoročně útok na titul. Prozatím se mu daří - zvítězí-li dnes, pak bude po sedmi kolech vedoucím celkem tabulky. O formě svěřenců trenéra Jonase Olssona jasně napovídají poslední výsledky - v Örebru vyhráli 4:0 a před týdnem doma porazili Gefle 2:0. Hlavní oporou mužstva je zkušený už 35letý záložník Niclas Alexandersson, který má odkopáno 7 let v Premier league.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance obou celků v dnešním zápas poměrně vyrovnané - na vítězství Elfsborgu si můžete vsadit s kursem 2.00 rovné. Jestliže si ale myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.20. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 3.70.

Reklama