Hlavní obsah

Almagro dnes hraje s Mayerem

Eurotip.cz

Světový pohár týmů v Düsseldorfu má dnes na programu stejně jako předevčírem dva duely modré skupiny - čeští tenisté změří síly s Belgičany a domácí Němci se Španěly. Mužstvo z pyrenejského poloostrova nestačilo v prvním střetnutí na Čechy, což dnes nechce opakovat a pozměnilo sestavu. Na kurtu se objeví v poslední době ve výborné formě hrající Nicoas Almagro, jenž dnes změří síly Florianem Mayerem.

Článek

Jednadvacetiletý Almagro loni hrával na antuce skvěle, což letos jasně potvrzuje. Před pár týdny si dokonce připsal na své konto svůj celkově druhý triumf na okruhu ATP, když nenašel přemožitele ve Valencii. Dvaatřicátý hráč světa letos na okruhu ATP odehrál už 31 zápasů, když ze 19 odcházel jako vítěz. Díky tomu se dokázal probojovat do semifinále turnaje v Buenos Aires a čtvrtfinálovou účastí okořenil podniky v Costa Do Sauipe a Acapulcu. Tradičně se mu moc nedařilo na hardu. Na Australian Open sice svedl v 1. kole těžkou bitvu s dobrým Američanem Gineprim, ale po pěti setech se s prvním grandslamem sezony rozloučil. V Indian Wells podlehl v úvodním kole Thomasi Johanssonovi a v Miami nestačil o kolo dále na Federera.

Antuka je pro Almagra jiná káva, což potvrzuje, i když v pár turnajích nedokráčel moc daleko. Není se ale čemu divit; v Barceloně narazil na v momentálně životní formě hrajícího Volandriho, v Římě měl hned ve druhém kole za soupeře Rogera Federera. Rozhodně lépe se mu vedlo minulý týden v Hamburku, kde si v prvním kole hladce poradil s Nizozemcem Verkerkem, poté porazil svého krajana a loňského vítěze hamburského podniku Robreda. Následně vyšel vítězně i ze zápasu s Argentincem José Acasusem, ale poté jeho cesta skončila - ve čtvrtfinále podlehl Hewittovi.

Soupeřem na turnaji družstev v Dusseldorfu mu dnes bude domácí hráč - Florian Mayer. Ten na Almagra nemá zrovna dobré vzpomínky - se španělským reprezentantem hrál jednou a prohrál. Na antuce se ale oba hráči spolu doposud nesetkali a 36. tenista světa bude chtít jistě uspět. Letos hraje stejně jako v předchozích letech dosti průměrně - 12 utkání na okruhu ATP vyhrál a z 11 odcházel jako poražený. Nejvíce se mu dařilo na turnajích v Rotterdam a Delray Beach, kde skončil ve čtvrtfinále. Před týdnem v Hamburku prošel do druhého kola překvapivě přes Južnyho, ale následně prohrál s Nieminenem. Na probíhajícím turnaji v Dusseldorfu nezaváhal předevčírem s Vliegenem.

Myslíte si, že Mayer dnes srovná svou negativní bilanci s Almagrem a využije tak domácího prostředí? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 2.92. Jste-li názoru, že rozjetý Almagro Němce porazí, pak využijte kursu 1.30, který vypsala společnost bwin.

Reklama