Hlavní obsah

AC Milán chystá pomstu

Před dvěma lety se odehrál v tureckém Istanbulu památný zápas. Jak si asi každý fotbalový fanoušek vzpomíná, AC Milán vedl s Liverpoolem ve finále Ligy mistrů o poločase 3:0, ale nakonec prohrál na penalty. Milánští dnes nechtějí nic takového zopakovat, naopak prahnou po odvetě.

Článek

O fantastický obrat se v předminulém ročníku postarali i dva čeští fotbalisté - Milan Baroš a Vladimí Šmicer, který se na výsledku dokonce podílel jednou brankou a proměněnou penaltou. Navíc se stali prvními Čechy, kteří nastoupili ve finále nejprestižnějšího evropského Poháru. Následovat je dnes s největší pravděpodobností bude Marek Jankulovski který se letos pevně zabydlel v základní jedenáctce AC.

„Za stavu 3:0 byli milánští hráči šťastní a mysleli si, že je hotovo. Jenže pak se stalo něco šíleného. Byl to zázrak, jedna z nejúžasnějších věcí, které se kdy na fotbalovém hřišti staly,“ řekl útočník Liverpoolu Dir Kuyt, který před dvěma lety oblékal dres Feynoordu Rotterdam. „Jestli někdo nebude brečet nad rozlitým mlékem, budu to já. Přes ty špatné vzpomínky vždy žiji přítomností a ne minulostí. Jsme před zápasem optimističtí,“ uvedl Brazilec ve službách AC Milán Kaká.

Italský velkoklub o víkendu zaváhal v generálce na dnešní důležitý duel - prohrál na San Siro s Udinese 2:3. Není se ale čemu, jelikož trenér Carlo Ancelotti šetřil hned několik pilířů sestavy. Na hřišti chyběl i kapitán Paolo Maldini, který se ale už dal do pořádku po zranění kolene a dnes s největší pravděpodobností nastoupí do osmého finále Ligy mistrů v kariéře, čímž vyrovná legendární rekord Francisca "Paca" Genta z Realu Madrid.

O další historický zápis se bude pokoušet i Clarence Seedorf, který vyhrál Ligu mistrů jako jediný člověk na světě se třemi kluby - Realem Madrid, Ajaxem a AC Milán. Triumfuje-li dnes s AC podruhé, pak se stane prvním fotbalistou, který pozvedne nad hlavu počtvrté vítěznou trofej. „Tato sezona v Lize mistrů byla jednou z mých nejlepších. Zlepšovali jsme se v pravý čas,“ konstatoval Seedorf. Italové dnes nastoupí v zcela kompletní sestavě.

Liverpool má jistě chuť na reparát a věří, že se mu to podaří, i když je podle bookmakerů pasován do role mírného outsidera. „Musím říci, že tentokrát bude těžší AC porazit. Jsou více vyvážení, mají dobré a zkušené obránce a jsou silní ve středu zálohy,“ řekl konkrétně trenér Rafael Benitéz, kterého dnes trápí nejistý start dua Boudewijn Zenden - Momo Sissoko, i když Reds mohli využít volna, jelikož anglická Premier league narozdíl od Serie A už skončila.

Celkově ale bude finále Ligy mistrů pro obě mužstva 58. soutěžním utkáním v letošní sezoně. V dresu Liverpoolu se hned v padesáti z nich objevil Jermaine Pennant, o jeden start méně si letos připsal milánský Clarence Seedorf. Vítěznou trofej bude po finále do rukou kapitána předávat prezident evropské fotbalové unie UEFA Michel Platini, pomáhat mu bude kapitán mistrů Evropy 2004, Theodoros Zagorakis..

AC Milán je, jak už bylo zmíněno výše, mírným favoritem zápasu s kursem 1.95. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 3.40 a na vítězství Angličanů za kurs 3.60. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články