Hlavní obsah

Hewitta čeká dobrý antukář Starace

Vypadá to, že v pravou chvíli načasoval svou formu australský tenista Lleyton Hewitt, který samozřejmě nebude příští týden chybět na druhém letošním grandslamu, Australian Open. Momentálně se ale stále připravuje, konkrétně se účastní turnaje v rakouském Portschachu, kde startuje jako 4. nasazený. Ve druhém kole dnes změří síly s Potitem Starace.

Foto: DPA/EPA

Australan Lleyton Hewitt se raduje z vítězství nad Švýcarem Rogerem Federerem.

Článek

Hewitt je v současné době na 16. příčce žebříčku ATP, ale už ví jak chutná být světovou jedničkou. V roce 2001 sice vládl světovému tenisu, ale od té doby se zatím marně hledá. Celkem ve své kariéře získal už 26 turnajových prvenství, z toho jedno letos - triumfovat se mu podařilo v úvodu roku v Las Vegas. Od té doby nebyly výkony 26letého rodáka z Adelaide nikterak výrazné. Na domácím Australian Open skončil ve 3. kole na raketě pozdějšího finalisty Fernanda Gonzalese. Na dalších turnajích hrajících se na tvrdém povrchu se mu rozhodně nedařilo lépe.

Na antuce Hewitt letos startuje v tuto chvíli na teprve třetím turnaji. První vystoupení mu nevyšlo - na turnaji v Římě prohrál hned v úvodním kole s Oscarem Hernandezem. Rozhodně lépe se mu vedlo minulý týden v Hamburku, kde si postupně poradil s Argentincem Callerim, jeho krajanem Chelou, překvapivě i 3. nasazeným Rusem Davyděnkem a ve čtvrtfinále i Španělem Almagrem. Konečnou mu vystavil až po tuhém boji později ve finále konečně na antuce poražený Nadal. Dobrou formu si Hewitt přenesl i do probíhajícího turnaje, kde uspěl v prvním kole hladce s Argentincem Roitmanem.

Soupeřem pro druhé kolo mu dnes bude 25letý Starace, který je v tuto chvíli 63. hráčem světa. Přes svou výšku 193cm je velmi dobrým antukářem. Právě oranžový povrch je jeho oblíbeným, což v poslední době dokazoval. Před dvěma měsíci triumfoval hned na svém prvním letošním antukovém turnaji v Neapoli, ale jednalo se pouze o challenger. O týden později potvrdil svou formu už na okruhu ATP, když jeho cesta turnajem ve španělské Valencii skončila až ve finále, kde ho přemohl domácí Almagro.

Dobře si Starace vedl i na Open Seat v Barceloně, kde sice vypadl ve 3. kole, ale na raketě Rafaela Nadala. Svou formu prokazoval i v Římě, kde si poradil se dvěma velmi dobrými antukáři - Callerim a dokonce s bývalou světovou jedničkou Juanem Carlosem Ferrerem. Následně sice vypadl s Rusem Davyděnkem, ale určitě byl se svým vystoupením spokojen. Stejně tak byl rozhodně spokojen se svým prvním vystoupením v Portschachu, ve kterém porazil 2:0 na sety domácího Koubka.

Oba hráči se na okruhu ATP prozatím nesetkali. Myslíte si, že Hewitt vkročí do vzájemných soubojů vítězstvím? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.29. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Staracemu, pak využijte kursu 2.97.

Reklama