Hlavní obsah

Oplatí Cleveland Kansasu včerejší porážku?

Eurotip.cz

Téměř k neporažení jsou na svém stadionu baseballisté Clevelandu. Venku jsou ovšem Indiáni o poznání horší; dokázali to i včera, kdy v Kansasu nestačili na domácí Royals a prohráli 3-4. Napraví dnes tým z Ohia předešlé zaváhání?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Centrální divize Americké ligy je letos, podobně jako v minulých letech, opět velmi vyrovnaná. Jejím momentálním lídrem je Cleveland; ten chce zapomenout na loňskou nepovedenou sezonu, v níž nepotvrdil roli černého koně divize. Do čela se letos vyhoupli především díky zápasům na svém stadionu - v Ohiu mají Indiáni fantastickou bilanci 17-4, vůbec nejlepší ze všech týmů MLB. Na hřištích soupeřů ovšem Cleveland příliš často ztrácí. Když předminulý týden končil jejich desetizápasový trip, prohráli Indians čtyři z pěti posledních utkání. Doma potom ztrátu smazali šesti výhrami ze sedmi zápasů, včera ale znovu vycestovali ven a znovu prohráli - Kansas s Odalisem Perezem dokázal zastavit třetí nejlepší útok v lize a zvítězil 4-3. Dnes dostane v dresu hostů šanci na kopci Cliff Lee. Osmadvacetiletý levák vynechal kvůli nataženému břišnímu svalu celý duben. V květnu odházel už čtyři zápasy s bilancí 2-0; nutno ale podotknout, že zazářil jen v utkání proti Los Angeles Angels, v ostatních mu museli pomoci spoluhráči na pálce.

Těm se dnes v domácích barvách postaví nadhazovač Scott Elarton, bývalý hráč Clevelandu. Už jednatřicetiletý hráč rozjížděl před devíti lety slibnou kariéru, která však vyvrcholila hned rok nato. Tehdy patřil k oporám Houstonu, od té doby už se mu ale nedařilo. Po Coloradu a Clevelandu zakotvil v Kansasu, v posledních letech nejhoršímu týmu Centrální divize. Loni se mu příliš nedařilo a letos má bilanci 1-0 jen díky podpoře pálkařů; na hřišti White Sox se během pěti směn, které tam strávil, nerozhodlo, a v Oaklandu sice za dalších pět směn dovolil domácím čtyři oběhy, ovšem Royals se dařilo na pálce, a tak zvítězili 7-4. Tato výhra ovšem pro Kansas nebyla ojedinělá; Royals zakončili své putování po cizích stadionech s bilancí 5-2 z posledních sedmi utkání a vítězstvím pak skončil i jejich včerejší návrat na domácí půdu.

I přes formu Kansasu je podle bookmakerů favoritem zápasu Cleveland, na který vypsali kurs 1.53. Myslíte si, že domácí porazí Indiány i podruhé? Pak si vsaďte na ně, kurs je 2.55.

Reklama