Hlavní obsah

Monfils hraje s Roddickem

V plném proudu je probíhající tenisový turnaj v rakouském Portschachu. Dnes jsou na programu čtvrtfinálové souboje, ve kterých nechybí turnajová dvojka, Andy Roddick. Soupeřem mezi nejlepší osmičkou mu bude kvalifikant, Gael Monfils.

Článek

Mladý Francouz je sice momentálně až 75. hráčem světa, ale loni po antukové sezoně byl o 50 příček výše. Letos na oranžovém povrchu toho doposud moc neodehrál. V Monte Carlu vypadl po skreči v prvním kole. Důvodem byly svalové problémy. První kolo pro něj bylo konečnou i v Estoril stejně jako následně v Římě. První antukový zápas tak letos vyhrál až tento týden v kvalifikaci rakouského podniku. V hlavní soutěži si doposud poradil v úvodním kole s Querreym a poté i Leem. Celkem v roce 2007 zaznamenal na okruhu ATP pouze 5 vítězství a 10 porážek, což je pro tohoto hráče tmavé pleti velmi nelichotivá bilance. Jeden turnaj sice vyhrál, ale byl to pouze challenger v Sunrise.

Dnes ho navíc papírově čeká konečná - síly změří se 3. hráčem světa. Andy Roddick je ale hráč, kterému vyhovuje jednoznačně tvrdý povrch. Na tom letos zaznamenal hned několik úspěchů, díky kterým je momentálně v žebříčku ATP tam, kde je. Přesto si doposud nepřipsal v roce 2007 žádné turnajové vítězství. Nejblíže mu byl na turnaji v Memphisu, kde skončil až ve finále na raketě Tommyho Haase. Semifinále si zahrál na Australian Open, tam mu cestu zkřížil Roger Federer. Stejné úspěchy zaznamenal na podniku ATP Masters Series v Indian Wells a v San Jose. Čtvrtfinálovou účastí okořenil turnaj série Masters v Miami. Na antuce letos znovu dokazuje, že by ji z tenisového kolotoče nejradši vymazal. V Římě vypadl ve druhém kole s Chelou. Probíhající turnaj je pro něj teprve druhým letošním na oranžovém povrchu a do této chvíle si na něm poradil s Peyou a Plessem.

Oba hráči se v historii střetli dvakrát a bilance je vyrovnaná 1:1. Naposledy (před rokem v Římě) se z vítězství radoval Monfils. Myslíte si, že Roddick Francouzovi vrátí tuto porážku a v Portschachu postoupí do semifinále? Jestliže ano, pak je kurs 1.30 nabízen právě pro vás. Jste-li názoru, že se Monfils konečně vzchopí, pak si vsaďte s kursem 2.91 u společnosti bwin.

Reklama