Hlavní obsah

Přiblíží se dnes Spartě double?

Co čekal po úvodních kolech letošního ročníku Gambrinus ligy asi málokdo je velmi blízko - Sparta má na dosah titul v lize a navíc i v Poháru ČMFS. K prvnímu cílu ji stačí příští týden porazit doma Most, k druhému dnes přemoct Jablonec. Severočechům se ale proti Spartě v poslední době daří, jasným důkazem je jarní souboj na Letné, ve kterém jablonečtí šokovali fotbalovou veřejnost vítězstvím 3:0.

Článek

Stalo se tak hned v úvodním jarním kole a zdálo se, že mužstvo plné zkušených kvalitních fotbalistů bude bojovat v Gambrinus lize o poháry. To se mu ale nepodařilo, jelikož svěřenci trenéra Petra Rady na tento výkon nenavázali a v nejvyšší české soutěži tak pravděpodobně letos skončí devátí. Na druhou stranu to není rozhodně pro tento celek žádné špatné umístění, když zohledňujeme předchozí ročníky.

Navíc mohou nad svou hlavu stále pozvednout trofej pro vítěze Poháru ČMFS. Jedno mají už ale jisté - v příští sezoně se objeví v Poháru UEFA, jelikož pražská Sparta má díky svému postavení v Gambrinus lize jistou účast v předkole Ligy Mistrů. „Je to pro nás vrchol jarní části sezony,“ řekl kapitán mužstva Miroslav Baranek. „Určitě jsme nepřijeli jenom dohrát sezonu, i když nás všichni vidí už v Evropě. Ale tohle mě vůbec nevzrušuje. Zápas bude velice těžký a chceme být každopádně úspěšní. A kdo mě zná, tak ví, že chci pokaždé vyhrát. Ani teď to nebude jiné. Přijeli jsme důstojně reprezentovat klub,“ vysvětlil Petr Rada, trenér Jablonce.

Jeho svěřence dnes čeká velmi těžký zápas na Strahově se Spartou. Ta se o víkendu vítězstvím v Olomouci přiblížila značně k titulu. K jeho zisku ji stačí porazit v pondělí Most nebo ji může pomoci Mladá Boleslav vítězstvím s Libercem. Nyní se ale Pražané soustředí na Pohár. „Dostali jsme se do finále Poháru a to je pro nás v současné době nejdůležitější. Na poslední ligové utkání budeme myslet až po skončení zápasu na Strahově. Chceme vyhrát obě trofeje,“ řekl rázně kouč Bílek.

Ten musel po zápase s Olomoucí, ve kterém se mimochodem překrásně trefil z poloviny hřiště Horváth, řešit komplikace s absencemi. Ve zmiňovaném střetnutí se zranil Kučera, na hřišti se ani neobjevil Kolář, jehož trápí břišní svaly. Dlouhodobě jsou navíc zraněni Ančic a Kadlec, i proto trenér Bílek povolal zpět z B-týmu Šimáka s Drobným. „Jejich forma je stejná jako v době, kdy byli z týmu vyřazeni. Tam nemůže dojít během chvíle k nějakému velkému zlepšení. Ale dostali jsme se do problémů, protože v posledním ligovém utkání nemůže nastoupit ani Řepka s Huškem,“ vysvětlil lodivod Sparty.

Na Jablonec dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 6.00 rovných. Věříte, že Sparta vrátí Severočechům ostudný debakl z prvního jarního kola a kapitán Řepka pozvedne jako první nad hlavu trofej pro vítěze Poháru ČMFS, pak si vsaďte právě na ni s kursem 1.45. Remízu ocenili experti bwin kursem 3.90. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 17:15 a potom začněte sázet live u bwin.

Reklama