Hlavní obsah

Blake změří síly se Soderlingem

Světový pohár týmů v Düsseldorfu má dnes na programu souboj Američanů se Švédy. Ve druhém zápase v pořadí proti sobě nastoupí James Blake a Robin Soderling. Oba hráči se na okruhu ATP prozatím potkali jednou, úspěšnější byl před rokem na tvrdém povrchu Američan.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Letos ale James Blake, 8. hráč světa prozatím zůstává trochu za očekáváním. Jeho bilance 21 vítězství v 31 zápasech je sice pozitivní, ale od tohoto Američana jeho fanoušci letos čekali určitě o něco více. Na druhou stranu se už dvakrát v roce 2007 dokázal probojovat do finále nějakého turnaje - úspěšně se prezentoval v Sydney a jako druhý skončil v Delray Beach. Na jarních amerických turnajích Masters končil vždy v počátku. Na Pacific Open v Indian Wells nestačil ve druhém kole na Francouze Benneteau. Na Sony Ericsson Open měl v prvním kole za soupeře Francouze Serru, proti kterému uspět nedokázal.

Na antuce se mu nedaří o nic lépe. V Římě vypadl ve druhém kole s Nicolasem Massu a minulý týden v Hamburku mu vystavil konečnou rovněž v úvodu turnaje Carlos Moya. Vítězství si nepřipsal ani v prvním zápase v Dusseldorfu, kde podlehl celkem hladce Gonzalesovi. Předevčírem svedl urputnou, ale úspěšnou bitvu s Callerim, kterého nakonec udolal ve třetím setu v poměru 6:4.

Dnes ho nečeká rozhodně slabší soupeř než ti předešlí. Švéd Robin Soderling se velmi nenápadně prokousává světovým tenisovým žebříčkem, momentálně je na 28. příčce. Letos odehrál dohromady 30 zápasů, z toho 20 vítězných. Jeho přednosti jsou v síle, ale i díky svému mladšímu věku je velmi pohyblivý a proto antuka pro něj není nikterak neoblíbená.

To dokázal hned na úvod antukové sezony v Monte Carlu, kde dokráčel až do čtvrtfinále. Tam mu stopku vystavil Tomáš Berdych, ale na vítězství se velmi nadřel. Stejně těžko poráželi Soderlinga v poslední době silní hráči jako Djokovič, Ferrer nebo Gonzales. Kromě už zmiňované čtvrtfinálové účasti v Monaku nutno zmínit, že si tento Švéd zahrál letos ještě semifinále v Doha, Dubai a Marseille.

Favoritem bookmakerů společnosti bwin je i přes postavení v žebříčku Soderling s kursem 1.55 na jeho vítězství. Jste-li proti expertům světové jedničky, tím pádem věříte Američanovi, potom si vsaďte na jeho vítězství za kurs 2.14.

Reklama