Hlavní obsah

Cleveland chce srovnat stav série

Defenzivní bitvu viděli diváci v Detroitu při první měření sil mezi domácími a Clevelandem ve finále Východní konference NBA. Lepším týmem byli Pistons, kteří zvítězili těsně 79-76; oplatí dnes hosté Detroitu předchozí porážku?

Článek

Úvodní výhra Detroitu nebyla nijak překvapivá. Pistons už během sezony dokázali, že jsou před svými diváky schopni porazit i velmi silné protivníky. Domácí neporazitelnost si dlouho drželi i v play off; proti Orlandu zvítězili v obou utkáních na své palubovce a první dva zápasy vyhráli i nad Chicagem, pokaždé minimálně o 15 bodů. První zaváhání přišlo až v pátém utkání série, kdy už vedli 3-1 na zápasy. Pistons tehdy nedokázali Býky ubránit a prohráli 92-108. Klopýtnutí ale napravili hned o dva dny později, kdy v Chicagu zvítězili 95-85.

Po krátkém odpočinku při své cestě za titulem poprvé narazili na Cleveland. Také Kavalíři si ve vyřazovacích bojích dlouho drželi neporazitelnost. Proti velmi oslabenému Washingtonu jim stačily čtyři zápasy, v nichž pokaždé uspěli, a dvěma výhrami načali i sérii s New Jersey. Její průběh byl naprosto stejný, jako souboj Detroitu a Chicaga - v pátém utkání přišlo za stavu 3-1 první domácí zaváhání, které ovšem Cavaliers napravili hned v dalším zápase na půdě soupeře.

V šesti soubojích Clevelandu s New Jersey viděli basketbaloví fanoušci jen jednou více než 181 bodů za utkání. Ostatní zápasy se nesly v obranném duchu a stejně dopadl i první zápas finále konference. Pistons dokázali ubránit hlavní hvězdu hostů, LeBrona Jamese, který si vedle deseti doskoků a devíti asistencí připsal pouhých deset bodů, a když Donyel Marshall netrefil pět vteřin před koncem vyrovnávací trojku, mohl se Detroit radovat z vítězství 79-76. "Kamkoli se hnul, stáli proti němu tři hráči," popsal základní taktiku - ubránit Jamese - rozehrávač Pistons Lindsey Hunter. "Takhle to musíme dělat v celé sérii," dodal.

Podle bookmakerů by tato strategie měla slavit úspěch i dnes - na domácí Detroit totiž vypsali kurs 1.36. Myslíte si, že se Cleveland z minulého zápasu poučí a dnes zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.20.

Reklama