Hlavní obsah

Postoupí Češi do finále bez ztráty kytičky?

Nadmíru dobře si prozatím vedou čeští tenisté na světovém poháru týmů v Düsseldorfu. V modré skupině si už poradili jak se Španělskem, tak i Belgií a jsou tedy horkým kandidátem na postup do finále. Tento cíl jim dnes mohou zmařit Němci, se kterými se naši tenisté střetnou v přímém souboji.

Článek

Jediným neporaženým v českém výběru do této chvíle zůstává překvapivě 23letý Jan Hájek, který nejprve přehrál Salva-Vidala a následně si stejně hladce ve dvou setech poradil i s Belgičanem Vliegenem. I proto se dnes Hájek na kurtu objeví znovu a bude čelit 36. hráči světa, Florianu Mayerovi. Pro rodáka z Olomouce je turnaj družstev v Dusseldorfu jednoznačně nejlepším letošním vystoupením na okruhu ATP, nýbrž před tímto podnikem měl na svém kontě pouze osm porážek. Stejně jako v předchozích letech objíždí i letos především challengery. Finále jednoho z nich si zahrál v italské Monze. Přesto i na okruhu ATP hrál letos finále; ve čtyřhře se po boku Levinskeho probojoval do závěrečného zápasu v Mnichově.

Jak je vidno, německá půda Hájkovi svědčí a dnes se ukáže jestli je tomu tak i proti německému soupeři. Tím mu dnes bude Florian Mayer. Ten letos hraje stejně jako v předchozích letech dosti průměrně - 12 utkání na okruhu ATP vyhrál a z 12 odcházel jako poražený. Nejvíce se mu dařilo na turnajích v Rotterdam a Delray Beach, kde skončil ve čtvrtfinále. Před týdnem v Hamburku prošel do druhého kola překvapivě přes Južnyho, ale následně prohrál s Nieminenem. Na probíhajícím turnaji v Dusseldorfu nezaváhal s Vliegenem, ale na Almagra už nestačil.

Oba hráči se na okruhu ATP prozatím nesetkali. Myslíte si, že Hájek vkročí do vzájemných soubojů vítězstvím? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 3.78. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Mayerovi, pak využijte kursu 1.18.

Reklama