Hlavní obsah

Budou se Votroci Pod lízátky radovat i proti Opavě?

Jak už se stalo na jaře zvykem, druholigový Hradec Králové hraje svá domácí utkání vždy v pátek a dnešek tak nebude výjimkou. Tento termín sice dostatečně nesvědčí divácké návštěvě, zato výsledkům ano - Votroci doma na jaře ztratili body pouze s Jakubčovicemi, což se dnes jistě pokusí potvrdit proti ve skvělé formě hrající Opavě.

Foto: internet

Fotbalisté Opavy

Článek

Velmi dobře si na jaře vedou královehradečtí fotbalisté. Po podzimu byli blízko sestupovému pásmu, nyní jsou sedmí. Narozdíl od podzimní části vybojovali většinu získaných bodů doma. Jediným nepřekonatelným soupeřem pro ně byly, jak už bylo zmíněno v úvodu, Jakubčovice. Těm vyšly začátek a konec zápasu, díky čemuž v Hradci vyhrály 2:1. Tento neúspěch Hradec už dvakrát doma napravil; před měsícem si připsal tříbodový zisk s HFK Olomoucí a před 14 dny na něj byly krátké Vítkovice. Velmi dobrý výsledek uhráli Východočeši i před týdnem ve vršovickém dolíčku, kde skončil jejich zápas s ambiciózními Bohemians bezbrankovou remízou.

Dnes nečeká svěřence trenéra Luďka Klusáčka papírově o moc lehčí zápas. „Rozhodně náš čeká hodně těžký zápas, protože mužstvo Opavy se během jara zlepšilo a patří mezi ty lepší týmy ve II. lize, o čemž svědčí i jejich páté místo v tabulce. Pro nás to bude jakási prověrka, jak si s takovým soupeřem poradíme,“ řekl kouč Votroků, který bude stále postrádat Boušku, Jirouška, Hableho a momentálně i Tomáše Rezka.

Opava hraje letos podle podobného scénáře jako Hradec Králové. Měla slabší podzim, ale jarními výsledky vše plnohodnotně nahrazuje. Za posledních 10 utkání dokonce získala fantastických 27 bodů, když prohrála pouze na hřišti Bohemians. Svou formu přesvědčivě potvrdila před 14 dny doma s Čáslaví, které uštědřila debakl 4:0. Bez inkasované branky vyšli svěřenci trenéra Nečka i minulý týden ze zápasu s rezervou Olomouce, s kterou vyhráli díky brankám Bartesky a Kozáka 2:0. Prodloužit vítěznou sérii, která má v tuto chvíli dobu trvání 4 zápasy se dnes pokusí na východě Čech.

Dnešní souboj se podle bookmakerů odehraje v mírné režii domácích, na které experti společnosti bwin vypsali kurs 2.20. Myslíte si, že Opava dnes potvrdí své dobré výsledky a odveze si bod za remízu? Potom si vsaďte právě na tento výsledek - kurs je 3.00 rovné. Vítězství hostů ocenili bookmakeři stejné společnosti pěkným kursem 2.90.

Reklama