Hlavní obsah

Postupové šance Jihlavy stále žijí

Do konce sezony druhé nejvyšší české soutěže v tuto chvíli zbývá odehrát čtyři kola. S největší pravděpodobností získá vstupenku do Gambrinus ligy Viktoria Žižkov, ale nad druhým postupujícím stále visí velký otazník. Šanci dostat se mezi elitu má kromě Bohemians a HFK Olomouc i Jihlava. Ta sice pohlíží na prvně dva jmenované celky se čtyřbodovou ztrátou, což ale stále nic moc neznamená. O body se dnes mužstvo z Vysočiny popere s olomouckou rezervou.

Foto: fcvysocina

Nová tribuna na jihlavském stadionu.

Článek

Jihlavští vyhlásili letos útok na návrat do Gambrinus ligy a začátek sezony to opravdu naznačoval. Ale jejich kouzlo se pomalu, ale jistě vytrácelo. Vypadli z poháru ČMFS a v ligové soutěži nestačili hned na několik soupeřů. Ještě na podzim se sice probudili, ale na jaře si dali v tomto faktu repete. V poslední době nehrají špatně, ale jejich klopýtnutí jsou dosti pravidelná, což jejich ambice na postup výrazně snižuje. Poslední takové zaváhání zaznamenali před 14 dny, kdy doma nestačili na Blšany, se kterými prohrála 0:1.

Chuť si svěřenci trenéra Milana Bokši spravili minulý týden vítězstvím v Čáslavi. „Naše světélko postupové naděje stále bliká, přestože naše šance na postup je určitě výrazně menší než u Holice či Bohemky. Ovšem stále tu je a je proto naší povinností a zároveň i výzvou o ni do poslední chvíle bojovat. Už kvůli našim fanouškům, kterým jsme nyní hodně dlužni. Věřím, že na nás nezanevřeli a přijdou nás v tomto těžkém utkání podpořit,“ řekl trenér Bokša.

Olomoucká juniorka vstupuje do dnešního zápasu 27. kola s 24 body a ze 12. příčky tabulky. Většinu bodů, konkrétně 17 získala na domácím stadionu, což není u tzv. „béček“ žádná novinka. Především doma totiž nastupují posílená o hráče „A“ týmů a na jejich výsledcích je to poté znát. Juniorka Olomouce to potvrdila i v minulém kole; v Opavě nenastoupila nijak výrazně posílena, což se na výsledku jasně projevilo. Moravané tak k záchraně žádný krok neudělali a čeká je ještě velmi trnitá cesta.

V tuto chvíli má tým trenéra Augustina Chromého sérii třech porážek v řadě a protrhnout mu ji dnes jistě pomohou hráči z „áčka“, jelikož Gambrinus ligu už v Olomouci zachránili. „U Olomouce B je typické, že nelze odhadnout, s kterými hráči přijede a jako uhru bude produkovat. Můžeme tedy očekávat, že se juniorka bude snažit prosadit individuálními schopnostmi svých hráčů. Ti jsou určitě velmi nebezpeční, navíc budou chtít po několika porážkách opět bodovat a zlepšit svoji pozici v boji o záchranu,“ konstatoval k soupeři kouč Jihlavy.

Dnešní souboj má podle bookmakerů favorita v domácím mužstvu, na které experti bwin vypsali kurs 1.35. Myslíte si, že využije posílení hráči „A“ týmu a uhraje na Vysočině bod? Jestliže ano, pak je kurs 4.00 na remízu nabízen právě pro vás. Vidíte-li šance Olomouce ještě optimističtěji, poté využijte sázky na vítězství hostů s kursem 7.00 rovných.

Reklama