Hlavní obsah

Vzpamatují se Piráti v Cincinnati?

Nepříjemnou šňůru pěti proher v řadě mají za sebou baseballisté z Pittsburghu. Pirates se ji dnes pokusí přerušit na hřišti Cincinnati, týmu s podobnými problémy.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Centrální divize Národní ligy má po téměř dvou měsících překvapivou tabulku. V čele trůní dosavadní suverén z Milwaukee a jeho další soupeři se zatím marně snaží mít alespoň kladnou bilanci. Mezi ně patří i Pittsburgh a Cincinnati, dva týmy, jež se spolu utkají ve víkendové sérii.

Vůbec nejhůře je na tom v divizi Cincinnati. Reds si nevedou vůbec špatně na pálce, která - vedená Adamem Dunnem, veteránem Kenem Griffeym a Brandonem Phillipsem - dokáže potrápit jakéhokoliv soupeře. Problém mají domácí ovšem s nadhozem. Jedině na Bronsona Arroya je letos spolehnutí, ostatním členům rotace se vede stěží průměrně. Hlavně kvůli nadhazovačům prohrálo Cincinnati také poslední sérii. Pro Reds to byla obzvláštní potupa - doma totiž odehráli čtyři utkání proti velmi slabému Washingtonu a hned třikrát prohráli; soupeř s druhým nejhorším útokem v MLB si během těchto čtyř zápasů doběhl pro 31 bodů, což je pro nadhazovače Reds velmi špatná vizitka. Napravit reputaci domácích se dnes pokusí zkušený Aaron Harang, který ovšem zatím marně hledá loňskou a předloňskou formu. Potvrzují to ostatně i jeho dva předešlé letošní souboje s Pittsburghem - v nich sice pokaždé zvítězil, ovšem během necelých 14 směn povolil Pirátům 10 oběhů.

Ještě hůře je na tom ovšem jeho dnešní soupeř na kopci, Paul Maholm. Čtyřiadvacetiletý hráč Pittsburghu si letos vede střídavě; už dokázal odházet devět směn a mít shutout proti Houstonu, častěji ale odchází ze hřiště poražen. To už se mu letos stalo dvakrát i proti Cincinnati - hned v prvním utkání sezony vydržel pět směn, během nichž si Reds doběhli pro čtyři body, a na konci dubna nezvládl proti nim ani domácí zápas, když po pouhých čtyřech směnách svítil na ukazateli skóre stav 4-6. A co hůř, nedaří se ani jeho spoluhráčům. Piráti po dvou prohrách za sebou zamířili do St. Louis. Ve dvou ze tří utkání se domácím postavili Ian Snell a Gorzelanny, dva nejlepší nadhazovači Pittsburghu, ani to ale nestačilo a po třech prohrách se černá série Pirátů protáhla na pět proher.

Mizérie hostů by podle bookmakerů měla pokračovat i dnes. Společnost bwin totiž jako favorita vypsala Cincinnati, na které si můžete vsadit s kursem 1.57. Domníváte se, že Pittsburgh konečně zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.43.

Reklama