Hlavní obsah

Zopakuje Barcelona střelecké hody z minulého týdne?

Španělská fotbalová Primera division se kvapem blíží do velikého finále. Do konce totiž zbývají pouhá tři kola a situace na čele tabulky je po dlouhých letech nevídaně dramatická. Na prvních dvou místech se vyhřívají 69 bodoví Real Madrid a Barcelona, o dva body méně má třetí Sevilla a teoretickou šanci na titul živí i Valencie (65 bodů). V tomto kole má ze zmíněného kvarteta nejtěžší úlohu Barcelona, která dnes doma přivítá osmé Getafe.

Článek

Katalánci se stále zuby nehty drží Realu Madrid, jenž by však v případě rovnosti bodů po 38. kole bral titul díky lepšímu vzájemnému zápasu. Tento fakt však červenomodrým nikterak nohy nesvazuje, ba naopak. Minulý týden byli totiž španělští fotbaloví fanoušci svědky doposud nejvyššího vítězství Barcy. Ta zajížděla do Madridu na horkou půdu Vicente Calderona, kde však neponechala nic náhodě a rozstřílela místní Atletiko 6:0! Dvěma brankami se na výhře podílel mladý dravec Lionel Messi, po jedné pak přidali Zambrotta, Ronaldinho, Eto’o a střídající Iniesta.

Dnes čeká Barcelonu na domácím stánku Nou Camp nevyzpytatelné Getafe, jež má pouze dvoubodovou ztrátu na šestou pozici zaručující Pohár UEFA. Ba co víc. Barcelonští totiž ještě dnes musí mít v hlavách 16 dní starou ostudnou prohru, kdy v semifinále Copa del Rey vypadli právě s Getafe díky debaklu 4:0 na jeho hřišti. A tak dnes nastal ten správný okamžik pro odplatu. Trenér Rijkaard disponuje kompletním kádrem, na marodce je pouze Márquez. I největší hvězda týmu Ronaldinho se snaží navodit vítěznou atmosféru a nechce vůbec diskutovat o případném přestupu do AC Milán: „V mé hlavě jsou pouze myšlenky na dobrý konec sezony a na zisk titulu. Nemyslím teď na nic jiného. Až poté se budu rozhodovat o další budoucnosti, teď však musíme vyhrát titul!“

Pro svěřence Bernda Schustera (mimochodem bývalého hráče Barcelony) bude souboj s Barcelonou velkým svátkem. Hráči Getafe si na Barcu věří, a to i přesto, že se dnes nejspíš budou muset obejít bez svého nejlepšího střelce. Dani Guiza je totiž lehce indisponován, a tak ho trenér spíše pošetří na finále poháru Copa del Rey, ve kterém se v příštím týdnu střetne Getafe s momentálně třetím celkem ligy FC Sevillou. Getafe hlásí také velmi dobrou formu, vždyť v minulém ligovém kole doslova rozsekalo Espanyol Barcelonu, a to ještě na jejím hřišti, v poměru 1:5. Domácí sice od 4. minuty vedli, ale hosté se poté nadechli k obrovskému náporu a výsledkem toho je výhra o čtyři branky, tedy lidově řečeno „rozdílem třídy“.

Až na Guizu by měl být tým kompletní, a tak je jisté, že Barcu nečeká procházka růžovým sadem. I poslední vzájemné měření sil v rámci ligové soutěže dopadlo nerozhodně 1:1, takže se rozhodně nedá říct, že je Barca nějakým velkým favoritem. I když nedávná historie ukazuje, že Barcelona z pěti vzájemných měření sil (v rámci La ligy) čtyřikrát vyhrála a pouze jednou remizovala. Nechme se překvapit, na Nou Campu je dnes všechno otevřené.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin to vidí jasně. Dnes by podle nich měla zvítězit Barcelona, což je vyjádřeno nízkým kursem 1.25. Na případnou remízu vypsala bwin kurs 4.90. A pokud si někdo myslí, že Getafe na Nou Campu neprohraje, pak má možnost znásobit svůj vklad kursem 2.98. Na své si dnes přijdou i milovníci live sázek, které pro ně bwin v tomto zápase připravuje.

Reklama