Hlavní obsah

Uspěje Hájek i napočtvrté?

Fantastický tenis předvádí na světovém poháru týmů v Düsseldorfu český tenista Jan Hájek. Jelikož se rovněž daří i české jedničce Tomáši Berdychovi, tak naši postoupili až do finále. V tom dnes změří síly s Argentinci; Hájek bude mít za soupeře silného antukáře Calleriho.

Článek

Jediným neporaženým Čechem na turnaji v Dusseldorfu je v tuto chvíli překvapivě 23letý Jan Hájek, který nejprve přehrál Salva-Vidala, následně si stejně hladce ve dvou setech poradil s Belgičanem Vliegenem a včera zahrál rovněž fantasticky proti Němci Mayerovi, díky čemuž posunul výběr Jaroslava Navrátila do finále. Hájek se dnes na kurtu samozřejmě objeví znovu a v duelu s Argentinci bude čelit Augustinu Callerimu. Pro rodáka z Olomouce je turnaj družstev v Dusseldorfu jednoznačně nejlepším letošním vystoupením na okruhu ATP, nýbrž před tímto podnikem měl na svém kontě pouze osm porážek. Stejně jako v předchozích letech objíždí i letos především challengery. Finále jednoho z nich si zahrál v italské Monze. Přesto i na okruhu ATP hrál letos finále; ve čtyřhře se po boku Levinskeho probojoval do závěrečného zápasu v Mnichově.

Poslední prověrka před Roland Garros vychází velmi dobře i argentinským tenistům. Ti ve složení Jose Acasuso, Juan Ignacio Chela a Augustin Calleri postoupili do finále díky dvěma vítězstvím. Nestačili pouze na Američany, ale ti klopýtli jak s Chile, tak i Švédskem a do finále tak postoupili Jihoameričané. Jejich barvy dnes bude hájit proti Tomáši Berdychovi Juan Ignacio Chela a s Hájkem změří síly Augustin Calleri. Ten v Dusseldorfu odehrál jednu dvouhru - v duelu s Američany nestačil na Jamese Blaka. Naopak se mu dařilo ve čtyřhrách, kde uspěl nejdříve po boku Chely se švédským párem a předevčírem společně s Prietem našel recept na Chilský pár. Jako jednotlivci se Callerimu letos vede velmi dobře; semifinále si zahrál v Aucklandu, Barceloně a Acapulcu. Čtvrtfinálovou účastí okořenil podniky v Estoril a Costa Do Sauipe.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Calleri jasným favoritem zápasu s kursem 1.15. Jestliže věříte v jeho klopýtnutí a tím pádem čtvrté vítězství Hájka na turnaji v Dusseldorfu, tak využijte kurs 4.12.

Reklama