Hlavní obsah

Utah se pokusí snížit náskok San Antonia

Bez jediné domácí prohry procházejí zatím play off basketbalisté Utahu. Pokud ještě pomýšlejí na postup, musí si neporazitelnost udržet i dnes. Po dvou zápasech totiž prohrávají se San Antoniem 0-2 a v případě prohry by jejich šance na finále NBA byla mizivá.

Článek

Utah už v základní části dokazoval, že v Salt Lake City je jen těžko k poražení. Jazzmani letos prohráli všehovšudy deset domácích zápasů, méně už jich měl jen Dallas a Phoenix. Výkony na jejich palubovce je potom dostaly až do finále Západní konference. V prvním kole totiž proti Houstonu před svými diváky třikrát excelovali, když Rakety porazili průměrně o 13 bodů. Po vítězství v sedmém utkání na hřišti Houstonu je potom čekalo překvapení play off, Golden State, se kterým se rázně vypořádali - doma znovu třikrát vyhráli, jedno vítězství si připsali i v Oaklandu a postoupili tak po výhře 4-1 na zápasy.

Ve finále je ovšem čekal nadmíru těžký soupeř. San Antonio až na malé zaváhání hned na úvod play off dokazuje, že to s bojem i titul myslí vážně. Svěřenci trenéra Popoviche zatím ve vyřazovacích bojích prohráli jen tři zápasy. Hned v tom prvním Spurs zaskočil Denver, který ovšem Texasané v dalších čtyřech soubojích porazili. V dalším kole to měli Spurs těžší - čekal je totiž Phoenix, který úvodní domácí ztrátu dokázal dohnat vítězstvím ve čtvrtém zápase na palubovce San Antonia. Za stavu 2-2 na zápasy ovšem Spurs pomohl trest dvěma důležitým hráčům Phoenixu, bez kterých Suns prohráli klíčový zápas na vlastním hřišti, a v šestém utkání si už Spurs nenechali nabízenou šanci vzít a po výhře 114-106 postoupili do finále konference. V něm si, na rozdíl od předchozích sérií, výhodu domácího prostředí uhlídali: v prvním utkání zvítězili 108-100 a v tom druhém 105-96, znovu především díky výkonům Tima Duncana, rozehrávače Parkera a Argentince Ginobiliho.

V Utahu dávají bookmakeři o něco větší šance domácím, na které dnes vypsali kurs 1.80. Myslíte si, že San Antonio dokáže zvítězit i potřetí a získá tak první mečbol? Pak si vsaďte na hosty, na něž najdete kurs 2.05.

Reklama