Hlavní obsah

Siena v boji o udržení hostí Lazio

Eurotip.cz

Siena je s 37 body na 17. pozici. Osmnáctá Reggina má stejný počet bodů, ale má lepší vzájemný zápas, který na konci sezony při rovném počtu bodů rozhoduje. Pokud Bianconeri nechtějí sestoupit, musí dnes bezpodmínečně vyhrát. Třetí Lazio už v podstatě nemá o co hrát, ale na čtvrté AC Milán má náskok pouhého bodu a určitě by rádo zůstalo před svým rivalem.

Článek

Domácím by mohl hrát do karet souboj šestnácté Catanie se čtrnáctým Chievem. Na Catanii domácí ztrácí bod a na Chievo body dva. Ve 34. kole si ze stánku Artemia Franchiho odvezla všechny tři body Sampdoria Janov za výhru 2:0. O kolo později Bianconeri opět prohráli - tentokrát venku s Atalantou 1:3. V 48. minutě vyrovnával z penalty záložník Vergassola, ale to byl pouze jediný zápis do střelecké listiny. Zápas ze 36. kola přinesl aktivně hrající Sieně domácí výhru nad Empoli 2:0. V posledním zápase svěřenci trenéra Maria Beretty prohráli v Palermu 1:2, když až v 94. minutě korigoval Maccarone.

Kouč Beretta se snaží hráče přesvědčit, že udržení je stále možné, ale morálka hráčů je velmi špatná. „Proti Laziu musíme ukázat naší sílu. Musíme sáhnout na dno našich schopností, jinak sestoupíme,“ dodal. V dnešním zápase se však bude muset obejít bez dvou klíčových hráčů. Chybět mu bude Francesco Cozza a Tomas Locatelli. Bývalý kapitán Lazia a zkušený obránce Paolo Negro zůstane pouze na lavičce. V záloze by měl pravděpodobně nastoupit po boku zkušeného Simone Vergassoly 22letý Daniele Galloppa. Nejlepší střelec domácích Mario Frick si odpykává karetní trest, a tak by se v útoku mělo představit duo Enrico Chieso - Massimo Maccarone. Právě útočník Enrico Chieso může pomoci porazit svůj bývalý klub a pomoci tím zachránít Sienu v Serii A.

Hosté z posledních pěti zápasů zvítězili pouze jedenkrát. Povedlo se jim to v 35. kole doma proti Livornu. Římané byli od úvodu aktivnější, po přihrávce Panděva a střele Jimeneze šli v první půli do vedení. Vývoj druhého poločasu si Lazio už pohlídalo a zvítězilo 1:0. V dalším zápase prohrálo Lazio v Miláně s Interem 3:4. Po pěti minutách a brankách Pandeva a Mutarelliho Inter prohrával už 0:2. Skóre srovnal dvěma góly Crespo, ale Biancocelesti se znovu dostali do vedení po přímém kopu Ledesmy. Brankami Crespa a Materazziho strhl Inter vedení na svou stranu a získal všechny tři body. V posledním zápase Lazio pouze remizovalo doma s Parmou 0:0. „Nebylo to dnes ono, potřebujeme si už odpočinout. Příští rok budeme hrát tři soutěže, musíme se na to lépe připravit,“ dodal po zápase trenér Delio Rossi. ¨

Právě tento nepovedený výsledek nejspíš donutí postavit proti Sieně nejsilnější možnou sestavu s cílem skončit v tabulce před Milánským rivalem. Do branky se postaví Tommaso Berni, neboť Angelo Peruzzi oficiálně oznámil konec kariéry. Na levém kraji obrany nejspíš dostane přednost Luciano Zauri před Manuelem Bellerim. Obránce Gugliemo Stendardo nahradí Sebastiana Sivigliu, který nemůže hrát kvůli kartám. Chilský mladík Luis Jimenez je připraven nastoupit v záloze, jako náhrada za zraněného Stefana Mauriho.

Bookmakeři sázkové kanceláře bwin věří ve výhru domácí Sieny, na kterou určili kurs 1.35. Nevěří naopak Laziu, na jehož výhru byl vypsán vysoký kurs 4.60. Na to, že zápas skončí stejně jako v posledním vzájemném měření sil - tedy remízou je kurs 6.50.

Reklama