Hlavní obsah

Reggina hostí v posledním kole AC Milán

Aktuálně osmnáctá Reggina potřebuje tři body pro jistotu udržení se v Serii A. K tomu by jí stačila i porážka Sieny, která hraje proti Laziu Řím. AC Milán se nachází na čtvrté příčce tabulky a ztrácí jediný bod na Lazio. Pro hráče AC je předstihnutí tohoto rivala jedinou motivací, neboť třetí i čtvrtá pozice zaručuje 3. předkolo Ligy mistrů.

Článek

Domácí po prohře se Sienou z konce března ani jednou nepocítili hořkost porážky. Šestkrát remizovali a dvakrát zvítězili. V 35. kole ubránila Reggina bezbrankovou remízu na půdě Sampdorie Janov. V dalším utkání se na Kalábrii představilo Chievo, které po bezbrankovém prvním poločase šlo v 51. minutě zásluhou Brighiho do vedení. O dvě minuty později Tedesco parádním centrem vyzval ke skórování Bianchiho, který zamířil přesně. Chievo si tak odvezlo alespoň bod za remízu 1:1. V posledním zápase zavítala Reggina na půdu Empoli. To už po poločase vedlo 3:0, ale poté polevilo a díky dvěma brankám Amorusa a jedné trefě Vigianiho Reggina alespoň remizovala 3:3. ¨

Domácí mužstvo se dnes musí vyrovnat s několika podstatnými absencemi. Trenér Walter Mazzarri bude postrádat útočníka Pasquala Foggiu a obránce Alessandra Lucarelliho. Oba pykají za své karetní prohřešky. Nahradí je Luca Vigiani a Palmiro Di Dio. Zraněni jsou dále Antonio Giosa a Luca Tognozzi. Stopera Maurizia Lanzara trápí svalový problém a jeho start je rovněž nepravděpodobný. Po týdnu očekávání a nebývalého zájmu o vstupenky se předpokládá skvělá atmosféra, která požene domácí kupředu. „Každý jiný soupeř kromě AC by byl pro nás jednoznačně přijatelnější. Rossoneri jsou technicky na výši a pokud budeme hrát jako v prvním poločase proti Empoli, můžeme snadno prohrát,“ dodal trenér Mazzari, který pravděpodobně po sezoně z klubu odejde.

Hosté naposled zvítězili na konci dubna v Turíně 1:0 po gólu Seedorfa. V dalších dvou utkáních však uhráli vždy pouze remízu. V dalším zápase milánští nedokázali vstřelit gól, i když k tomu měli opravdu blízko. Káka zahodil penaltu, a tak AC remizovalo s Fiorentinou 0:0. Ve 36. kole jenom remizovali v Catanii, která se nachází až na šestnácté pozici. O vedoucí branku se postaral již v úvodu utkání Clarence Seedorf, ale v 61. minutě dokázal srovnat Gionathan Spinesi. V posledním zápase proti Udine Rossoneri díky brankám Gourcuffa a Costacurty dvakrát dorovnali nepříznivý výsledek, ale v 61. minutě dal Barreto na konečných 3:2 pro Udine. To nejdůležitější se ale stalo ve středu večer, kdy ve finále Ligy mistrů Milán porazil Liverpool 2:1. „Je to naše největší vítězství. Vyhráli jsme nejprestižnější klubovou trofej. Cítím, že má vazba k AC Milán je teď ještě silnější,“ dodal po povedeném finále Carlo Ancelotti.

Ten do dnešního zápasu nejspíš nasadí hráče z lavičky, protože po vrcholu sezony v podobě finále Ligy mistrů je tento zápas pro hráče AC téměř bezvýznamný. Do zápasu určitě nevyběhne útočník Ricardo Oliveira ani mladý obránce Yoann Gourcuff. Oba nemohou nastoupit kvůli karetnímu trestu. Brazilský útočník Ronaldo je už delší dobu zraněný. Brankář Dida se vrací do branky, když poslední zápas nevyšel náhradníkovi Marcu Storarimu. Jediný letošní vzájemný zápase vyhrál Milán 3:1.

Sestupem ohrožená Reggina potřebuje zvítězit, pokud se nechce ohlížet na výsledky jiných týmů. Právě proto je bookmakery sázkové kanceláře bwin vysoce favorizovaná. Nízký kurs 1.35 budiž důkazem. Milánské AC se může pyšnit silným týmem a neméně silnou lavičkou náhradníků. Na to, že zakončí sezonu vítězstvím si můžete vsadit v kursu 4.50. Na remízu byl vypsán kurs 6.75.

Reklama