Hlavní obsah

Bude se dnes Viktorka radovat z postupu?

O sestupujících týmech je už v Gambrinus lize jasno. Kdo je ale v příští sezoně nahradí? Na tuto otázku dnes může být z poloviny známa odpověď. HFK Olomouc totiž včera doma zaváhala a jestliže Viktoria Žižkov doma porazí Blšany, může už slavit postup mezi elitu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Viktorie Žižkov Peter Bartalský

Článek

Viktorka neodstartovala do nové sezony moc dobře, ale její forma šla rapidně nahoru a už několik kol se drží na čele druholigové tabulky. Na postupové příčce už pravděpodobně zůstane a v příští sezoně tak bude opět startovat mezi elitou. Na Žižkově si jsou toho vědomi a už se poohlížejí po nových posilách. Před 14 dny doma zvládla Viktorka klíčový zápas jara s HFK Olomouc, největším konkurentem v boji o postup, když s ní doma remizovala 1:1. Branku Pražanů vsítil už ve 2. minutě Petr Švancara, na konečných 1:1 srovnal ještě do přestávky hostující Korčian.

Tento výsledek Viktorka potvrdila před týdnem ve Vítkovicích, kde vyhrála dokonce 6:0, což ji velmi přiblížilo k postupu. „Je to tak, neděle může být klíčovým utkáním, ale s tím počítáme celý týden. Po vítězství ve Vítkovicích jsme dali klukům na neděli a pondělí volno,“ řekl trenér Skalba ještě před včerejším zápasem HFK Olomouc - Jakubčovice, který dopadl pro Pražany dobře. Mužstvo Viktorie nemá žádná čerstvá zranění, mimo hru jsou pouze dlouhodobě Blaha, Grznár a Bažík.

Blšany loni spadly z nejvyšší soutěže a i vinou ekonomických problémů to s nimi na podzim ve druhé lize nevypadalo zrovna růžově. V zimě ale spojily své síly s prvoligovým klubem z Mostu, který jim poskytl na hostování hned několik hráčů. Na jaře se tak v sestavě Blšan objevují například zkušení Jiří Novotný a Tomáš Pilař. Do klubu byli zapůjčení i jihoameričtí mladíci Andrei da Silva a Ezequiel Rosendo. Tyto posily mužstvo velmi pozvedly a v tuto chvíli se je vzdáleno sestupu na 6 bodů, což je tři kola před koncem soutěže velmi dobré.

I když Blšany neměly v posledních třech kolech zrovna lehký los (Hradec Králové, Jihlava a Sokolov), tak neprohrály. Na druhou stranu poslední zápas se Sokolovem, který se odehrál na blšanském trávníku neměli domácí zrovna ve své režii a mohli být rádi, že uhráli bezbrankovou remízu. O nápravu se mohou pokusit dnes na Žižkově, což ale nebude zrovna jednoduché, čeká je totiž možná vůbec nejtěžší zápas jara.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství Pražanů vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.35. Myslíte si, že Blšany ukořistí bod? Pak si vsaďte na remízu - kurs je 4.00. A máte-li rádi riziko, pak vyzkoušejte sázku na hosty s kursem rovných 7.00 rovných. Utkání vysílá v přímém přenosu ČT4 Sport.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články