Hlavní obsah

Cleveland má Detroitu co oplácet

Včerejší výhra Utahu nad San Antoniem by se mohla stát inspirací pro basketbalisty Clevelandu. Kavalíry dnes totiž čeká souboj s Detroitem, se kterým - stejně jako Jazzmani se Spurs - prohráli oba první zápasy. Bude se i Cleveland radovat z domácího vítězství nad silným soupeřem?

Článek

V letošním play off jsou v takové situaci hráči Clevelandu poprvé. V prvním kole totiž neměli nejmenší problém s oslabeným Washingtonem, který porazili 4-0 na zápasy, a drama nepřipustili ani ve druhém kole proti New Jersey. Nad ním vedli už 3-1, pak sice ztratili první domácí zápas, ovšem v rozhodujícím souboji na půdě soupeře zabrali, zvítězili 88-72 a postoupili tak do finále Východní konference.

Tam už je čekal soupeř jiného kalibru. Detroit se stal po základní části vítězem konference s náskokem tří vítězství právě na Cleveland. Zkušení Pistons ale dobře věděli, že to nejtěžší je teprve čeká - a pořádně se na to připravili. Svěřenci trenéra Saunderse v prvním kole nezaváhali ani jednou a Orlando porazili 4-0. To zase takové překvapení nebylo, Magic se v průběhu sezony vytráceli a proti silnému Detroitu příliš šancí neměli. Ve druhém kole ovšem čekalo Pistons nabuzené Chicago a i proti němu to vypadalo na rychlý konec. Po dvou domácích výhrách si Detroit připsal i vítězství na půdě soupeře. Potom Bulls zabrali, odvrátili první mečbol a dva dny nato dokázali uspět i na palubovce Detroitu. V šestém utkání ovšem Pistons obrat nepřipustili, vyhráli 95-85 a postoupili do finále.

V něm v prvních dvou utkáních přivítali Kavalíry na svém hřišti. Diváci v Michiganu věděli, že jejich tým nečeká snadný souboj. Cleveland totiž v loňském semifinále dotáhl sérii až do sedmého zápasu a snadno nehodlal prodat kůži ani letos. Detroit tak viděl dva defenzivní souboje, v jejichž těsných koncovkách se vždy radovali domácí - oba zápasy skončily shodně 79-76 pro Pistons.

Pokud dnes Cleveland prohraje i potřetí, bude se moci s play off pomalu loučit - zvítězit totiž dvakrát na půdě Detroitu by bylo nesmírně těžké. Podle bookmakerů by se to ale stát nemělo - domácí Kavalíři jsou totiž podle nich favority souboje s kursem 1.55. Myslíte si, že rozjetý Detroit se nezastaví ani v Ohiu? Potom si vsaďte na hosty - kurs je 2.50.

Reklama