Hlavní obsah

Povede se Slavii zakončit sezonu výhrou v Budějovicích?

Důstojné rozloučení s ligovou sezonou a svými fanoušky chystají v posledním kole Gambrinus ligy České Budějovice. Jejich soupeř, pražská Slavia, má ale o motivaci postaráno. Pokud sešívaní zvítězí a Mladá Boleslav porazí Liberec, mohou se hosté radovat z druhého místa. Jestliže Slavia remizuje a Mladá Boleslav zvítězí, bude tým Karla Jarolíma hrát pouze Pohár Intertoto.

Článek

Domácí prožívají výsledkovou krizi. Už pět zápasů v řadě prohráli a dohromady v těchto utkáních vstřelili pouhé tři branky. V 27. kole nestačili Jihočeši doma na Teplice, kterým výhru zajistil dvěma góly útočník Edin Džeko. Deset minut před koncem už pouze korigoval Táborský na 1:2. Další zápas na půdě Zlína se vyvíjel pro Dynamo slibně, když ve 43. minutě otevřel skóre Adamec, ale díky brankám Zbožínka a Diana nakonec Tescoma otočila na 2:1. V posledním zápase si Dynamo odvezlo debakl z Ostravy. České Budějovice po mizerném výkonu prohráli 1:5.

Trenér František Cipro dnes nasadí do zápasu to nejlepší, co má k dispozici. Do utkání by měl nastoupit i Karel Poborský, který se bude loučit s aktivní kariérou. „Můj zdravotní stav je vcelku dobrý a každý den normálně trénuji,“ dodal rekordman v počtu startů v reprezentaci a také bývalý hráč Slavie. Většina hráčů doléčuje drobné šrámy a nastoupit by měl i útočník Ivo Táborský, kterého do zápasu s Ostravou nepustil karetní trest. „Chceme se s domácím publikem rozloučit důstojně, tudíž budeme chtít získat nějaké body. Doufám, že stejně jako proti Spartě nás požene plný stadion,“ konstatoval Karel Poborský.

Hosté se po střelecké krizi opět chytli a mají evropské poháry nadosah. Střelecký půst ukončil v domácím zápase proti Mladé Boleslavi útočník Stanislav Vlček. V 57. minutě si ale nešťastně vstřelil vlastní branku Tomáš Necid a utkání tak skončilo remízou 1:1. V dalším zápase si po povedeném výkonu odvezla Slavia všechny tři body ze sestupující Příbrami. Výhru 2:0 zajistili svými góly Lukáš Jarolím a Tomáš Hrdlička. Poslední zápas na Strahově přinesl obrovské drama. Hostující Zlín se v 51. minutě po obrovské chybě brankáře Vorla dostal do vedení. I přesto, že v 26. minutě byl vyloučen brankář Tescomy Zlámal, tak se Sešívaní stále nemohli prosadit. Střelecké prokletí ale dvěma ranami ze závěru zápasu prolomil střídající David Kalivoda a zajistil tak svému týmu vítězství 2:1.

Trenér Karel Jarolím momentálně musí řešit několik absencí. Do utkání nenastoupí obránce Ante Aračič, který má problémy s tříselním úponem. Marek Suchý se zotavuje po operaci jařmové kosti a útočníka Lubomíra Reitera trápí záda. Poslední utkání se Zlínem zanechalo šrámy na Petru Jandovi a Dušanu Šventovi, jejichž start je nejistý. Po otřesu mozku jsou Bořek Dočkal a Jiří Studík. Hosté chtějí za každou cenu zvítězit a potvrdil to i kouč Jarolím. „Jedeme do Českých Budějovic pro tři body. Chceme hrát evropské poháry,“ dodal. První letošní vzájemný zápas těchto dvou soupeřů skončil na Strahově vítězstvím Slavie 2:0.

Díky nepovedeným výsledkům z poslední doby není nálada v týmu Budějovic zrovna nejlepší. V obrat k lepšímu nedoufají ani bookmakeři sázkové kanceláře bwin, kteří na výhru domácího mužstva určili vysoký kurs 5.75. Na vítězství Slavie, která bude chtít určitě uspět, byl vypsán kurs 1.40. Na remízu je potom kurs 4.50.

Reklama