Hlavní obsah

Gambrinus liga: Šlágr kola hostí Boleslav

Velmi komplikovaná situace je na čele tabulky Gambrinus ligy před posledním kolem. Jediný, kdo může Spartu připravit o titul, je Liberec. Na druhou stranu mohou Severočeši nakonec skončit až čtvrtí. K druhé příčce, která zaručuje účast v předkole Ligy mistrů jim dnes stačí remizovat v Mladé Bolesavi.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Rovněž Boleslavi dnes jde o hodně. V případě dnešního vítězství je jisté, že skončí na jedné z příček zajišťující v příští sezoně účast v evropských pohárech, o tom jestli by to bylo předkolo Ligy mistrů nebo Pohár UEFA se případně rozhodne v Českých Budějovicích, kde hraje Slavia Praha. „Liberec musíme porazit. V domácím prostředí se nám daří. Budeme hrát aktivně a věřím, že uspějeme,“ řekl Dušan Uhrin, kouč Severočechů, který bude pravděpodobně v příští sezoně trénovat rumunský Temešvár.

Liberec je posledním týmem, který může připravit pražskou Spartu připravit o titul a jeho kouč si toho je vědom. „Jde o moc. V tom zápase se dá hodně získat i hodně ztratit, ale my nechceme nijak taktizovat, i když variant na konečné umístění existuje hodně. Jedeme s čistým úmyslem hrát na vítězství, protože máme stále šanci na titul. A pokud žije, chceme se o ni prát,“ řekl trenér Vítězslav Lavička. „Snažíme se zodpovědně připravit na každé utkání a stejně tak se budeme chystat na zápas v Mladé Boleslavi,“ konstatoval k souboji, ve kterém se navíc bude rozhodovat o předkole Ligy mistrů.

Na Boleslav dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 2.30. Věříte, že Liberec zvítězí a skončí tak nejhůře druhý, pak si vsaďte právě na něj s kursem 2.70. Na remízu nabízí experti bwin kurs 3.30.

Reklama