Hlavní obsah

Poslední kolo Gambrinus ligy očima experta

Čtyři remízy by se měly "urodit" v posledním kole Gambrinus ligy. Tvrdí to zástupce společnosti bwin v Česku a výkonný ředitel blšanského klubu Jindřich Rajchl, podle nějž Most nebude pro Spartu žádnou překážkou a Pražané tak letos získají titul.

Článek

První nerozhodný výsledek by měl být k vidění na jihu Čech. Domácí České Budějovice se trápí; posledních pět zápasů prohráli a dnes už nemají o co hrát. To se rozhodně nedá říci o Slavii, která si stále dělá zálusk na předkolo Ligy mistrů. Na něj by ale dosáhnout neměla, říká Jindřich Rajchl. "To je 'tricky match'. Složitej zápas, Budějovice už nehrajou o nic... Já si myslím, že to skončí remízou. Slavia se určitě bude snažit, ale ta jejich forma v současný době není tak dobrá, aby vyhrála," dodává.

Souboj dvou sousedů v tabulce uvidí fotbaloví fanoušci v Teplicích. Domácí už dohrávají sezonu jen z povinnosti, stejně jako jejich soupeř z Ostravy. "To je podle mě remízovej zápas. Ani jednomu o nic nejde a jak se nehraje o nic, tak to většinou bývá remíza. Vím, že i u lepších celků - byl jsem třeba na Bayernu nebo Interu Milán - když měly jistej postup ze základní skupiny Ligy mistrů, nebylo nasazení takový. I když měly plnej dům. Takže předpokládám, že když velký nasazení, že to skončí remízou," tipuje další nerozhodný výsledek zástupce bwin v ČR.

Velkého nasazení se zřejmě nedočkají ani diváci ve Zlíně. Příbram totiž v minulém kole definitivně sestoupila, a tak se ani domácí, ani Olomouc nemusejí strachovat o výsledek. "Příbram to vyřešila minulý týden na Slovácku, osobně si myslím, že - byť Zlín doma moc neprohrává - tam Olomouc vyhraje. Poslední dobou hraje dobře, i proti Spartě zahrála dobře a tentokrát bych tipoval, že zaboduje naplno. Spousta lidí tvrdí, že Olomouc měla špatnou sezonu. Ono ale už ve finále nehraje roli, jestli jste šestí nebo čtrnáctí, Olomouc ale hrála s mladejma hráčema a myslím si, že kluci jako Jirka Štěpán nebo Šultéř a další mají obrovskou budoucnost," komentuje utkání ve Zlíně Jindřich Rajchl.

Nejskleslejším týmem v Gambrinus lize je po minulém utkání určitě Příbram. Klub, kterému šéfuje Jaroslav Starka, nestačil ve veledůležitém zápase na Slovácko a dnešní souboj je tak pro něj jen formalitou. To neplatí pro Brno; Moravané se sice nedostanou do pohárové Evropy, jde jim ovšem o peníze od sponzorů za umístění do šestého místa. "Tam je to, řekl bych, taky remízový zápas. Příbram je sice v útlumu, ale myslím, že ani Brno nebude kousat, takže bych to viděl na další remízu," věří v dělbu bodů výkonný ředitel Blšan.

Stejně jako Brno, i Jablonec je v klidných vodách, kde mu nehrozí ani sestup, ani nemá šanci zahrát si v evropských pohárech. Severočeši v posledním kole přivítají soupeře ze Slovácka, které se před týdnem dočkalo letošního třetího vítězství. "Už minule jsem říkal, že Jablonec doma neumí, a taky se to potvrdilo - tipoval jsem remízu a nakonec tam Brno vyhrálo. Jsou tam navíc určité rozpory v kabině. Může to dopadnout všelijak, protože pokud jsou ty spory vážnější, což já nedokážu posoudit, tak by z toho mohla být demonstrace toho, že je tam něco špatně. Navíc se objevila informace, že trenéru Radovi nebude prodloužena smlouva... Z tohohle pohledu bych si tipnul dokonce i dvojku," tuší překvapení na úkor Jablonce zástupce bwin.

V boji o titul drží všechny trumfy v rukou pražská Sparta. Letenští mají v čele jednobodový náskok na Liberec a pokud dnes porazí Most, mohou začít slavit. "Jasná jednička, není vůbec co řešit. Sparta si to doma pohlídá," nepřipouští Jindřich Rajchl možnost, že by hosté dokázali Spartu zaskočit.

Šlágr kole se dnes odehraje na hřišti Mladé Boleslavi. Hráči trenéra Uhrina v přímém souboji o předkolo Ligu mistrů hostí Liberec. "To je samozřejmě zápas kola, určitě to bude nejlepší fotbal. Liberec je ve výborný formě, Pudil hraje úžasně, podle mě by měl bejt jednoznačně v reprezentaci, protože je podle mě mnohem lepší než třeba Plašil. Podle mě to skončí remízou, která bude Liberci stačit ke druhýmu místu," tvrdí expert.

Chodit na domácí zápasy Kladna nebylo na jaře pro fanoušky Středočechů nic příjemného. Jejich tým v šesti zápasech nezvítězil ani jednou; dočkají se v posledním kole, kdy na jejich hřiště zavítá Plzeň? "Byť Plzeň nehraje ve špatný formě, tak už taky nemá o co bojovat. Kladno bude hrát v pohodě, tady to podle mě skončí jedničkou," uzavírá Jindřich Rajchl.

Reklama