Hlavní obsah

Zopakuje Utah poslední výkon?

Debaklem San Antonia skončil třetí zápas finále Západní konference NBA mezi Spurs a Utahem. Jazzmani se tak po dvou úvodních prohrách udrželi ve hře o postup. Zvládnou i dnešní zápas, ve kterém mohou srovnat stav série?

Článek

Sportovní stánek Utahu Delta Center je jediným místem, kde ještě domácí diváci neodcházeli v play off zklamaní. Bezchybné výkony před vlastními fanoušky předvedli Jazzmani už v prvním kole proti Houstonu, který ve třech zápasech pokaždé porazili a nakonec se jim to v sedmém zápase povedlo i venku, a doma neselhali ani proti Golden State, které v Salt Lake City rovněž třikrát porazili. Proti Warriors měli výhodu domácího prostředí, proto jim stačilo vyhrávat na své palubovce, Utah ale dokázal jednou zvítězit i v Oaklandu a tak mu k postupu stačilo pouhých pět zápasů.

To už ale neplatí o souboji se San Antoniem. Díky lepšímu umístění v základní části mají výhodu domácího prostředí Spurs a náležitě jí využívají. V Texasu hráči trenéra Popoviche sice ztratili hned úvodní zápas proti Denveru, poté už ale s Nuggets nezaváhali, a před vlastními diváky rozhodli Spurs také sérii s Phoenixem, když v šestém utkání zvítězili 114-106 a postoupili do finále Západní konference. Tam první dvě utkání sehráli na své půdě; v prvním jim sice Utah dokázal nastřílet 100 bodů, San Antonio jich ale samo dalo 108 a ujalo se vedení 1-0. Zápas nezvykle bohatý na body poté diváci viděli i ve druhém utkání, v němž se Spurs vypořádali s vynikajícími výkony Carlose Boozera a rozehrávače Derona Williamse a zvítězili 105-96.

Poté se série přesunula do Utahu, kde domácí nesměli zaváhat, aby si udrželi reálnou naději na postup. Po první čtvrtině to s Jazzmany nevypadalo nejlépe, postupem doby se ale svěřenci trenéra Sloana zlepšovali, ve druhé půlce dokázali Spurs nastřílet 66 bodů a nakonec se radovali z vysoké výhry 109-83. "V první čtvrtině jsme se jejich nasazení vyrovnali, potom ale zabrali ještě víc a my jsme odešli, mentálně i fyzicky," komentoval utkání trenér hostů Popovich. "Skóre ale není tak důležité. Důležitá je naše hra a ta nebyla dobrá," dodal.

I přes minulý debakl je podle bookmakerů mírným favoritem San Antonio, na které si můžete vsadit s kursem 1.87. Myslíte si, že Utah dnes znovu vyhraje a srovná stav série na 2-2? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 1.95.

Reklama