Hlavní obsah

Štěpánka nečeká žádná procházka růžovým sadem

I když French Open má dnes na programu už třetí hrací den, tak je stále odehrána pouze malá část zápasů prvního kola. Důvodem tohoto faktu je nepříznivé počasí, jelikož za deště se na Roland Garros opravdu hrát nedá. Pořadatelé dělají co se dá a věří, že se dnes konečně roztočí pařížský tenisový kolotoč na plné obrátky. Bude-li tomu tak, pak vyběhne na kurt i český tenista Radek Štěpánek, který hned v prvním kole narazí na soupeře z první světové desítky - Fernanda Gonzalese.

Foto: ČTK/AP

Radek Štěpánek

Článek

Není se ale čemu divit, že Štěpánek má hned na úvod takového soupeře. Český tenista je totiž v tuto chvíli až 58. hráčem světa a to letošní sezonu odstartoval z 19. příčky žebříčku. Letos zdaleka nehraje tak jako loni - na svém kontě nemá v singlu doposud žádný úspěch - na žádném z turnajů nepostoupil ani do čtvrtfinále. Na Roland Garros je ale podle svých slov připraven. Mnoho českých fanoušků nemá v poslední době Štěpánka moc v oblibě, protože stále odmítá všechny reprezentační povinnosti - naposledy před týdnem světový pohár družstev, který jako už tradičně hostil Dusseldorf. I přes tyto spekulace by nyní chtěl určitě nejméně vyrovnat poslední dva roky na Roland Garros, ve kterých se probojoval do 3. kola.

To nebude ale jistě vůbec jednoduchý úkol, už v prvním kole ho čeká pátý nasazený pařížského podniku. Fernando Gonzalez měl loni výbornou formu, což potvrzoval i v úvodu letošní sezony, kdy se dokonce probojoval do finále Australian Open. Možná až překvapivý výsledek ale v následujících turnajích nepotvrdil. Ve 3. kole skončil na Pacific Open v Indiana Wells, stejný výsledek zaznamenal na následném Sony Ericsson Open. Antukovou sezonu neodstartoval vůbec povedeně - hned v prvním kole se loučil s turnajem v Monte Carlu, když nestačil na Rusa Andrejeva. Druhý letošní antukový turnaj mu naopak vyšel na výbornou; v Římě dokráčel až do finále, kde nestačil na „neporazitelného“ Nadala. S tím vypadl následně i na dalším z turnajů série Masters v Hamburku, tentokrát ale ve 2. kole. Narozdíl od Štěpánka Chilan před týdnem nechyběl v Dusseldorfu, kde porazil Soderlinga a Blaka, nestačil pouze na Chelu. Celkově má letos bilanci 20 vítězství a 10 porážek.

Myslíte si, že Gonzales potvrdí roli favorita a pro Štěpánka bude tím pádem tento zápas posledním letošním na dvorcích v Paříži? Potom si na Jihoameričana vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.05. Jste-li názoru, že český tenista potvrdí své antukové schopnosti a vrátí Gonzalesovi 3 roky starou porážku, kterou mu Chilan uštědřil v jediném doposud hraném vzájemném zápase, pak si vsaďte na českého tenistu - kurs je 6.27.

Reklama