Hlavní obsah

San Antonio má první mečbol

Finále NBA mají na dosah basketbalisté San Antonia. Spurs se po výhře v Utahu ujali vedení 3-1 na zápasy a pokud zvítězí i dnes, zahrají si po dvou letech o titul v zámořské soutěži.

Článek

Série finále Západní konference ukazuje, proč bylo San Antonio už před play off mnohými považováno za jednoho z největších favoritů na zisk trofeje. Spurs se zatím ve vyřazovacích bojích nedostali do vážnějších problémů; Denver vyřadili i přes úvodní prohru 4:1 na zápasy a poradili si i se silným Phoenixem, přestože měl výhodu domácího prostředí. Dobře se vyvíjela i série proti Utahu - první dvě utkání odehráli hráči trenéra Popoviche na své palubovce a v obou zvítězili.

Poté se duel přesunul do Utahu, kde domácí nesměli zaváhat, pokud chtěli pomýšlet na postup. A povedlo se jim to - Jazzmani se sice ve třetím utkání rozjížděli ztěžka, ovšem druhá polovina zápasu se jim vyvedla excelentně. Výsledkem byla výhra 109-83. Jiné týmy by debakl o 26 bodů možná srazil na kolena, ne tak ale San Antonio. Možná vůbec nejzkušenější tým v lize ještě v odvetě v Salt Lake City dokázal zabrat a zvýšit svůj náskok na 3-1. V dresu Utahu se sice dařilo dvěma největším posilám Jazzmanů, rozehrávači Williamsovi a křídlu Carlosi Boozerovi, Spurs ale dokázali domácí zaskočit vynikajícím kolektivním výkonem celé základní pětky a náhradníka Ginobiliho, po kterém zvítězili 91-79.

San Antonio tak získalo tři mečboly. Podle bookmakerů by mělo proměnit hned ten první - sázkové kanceláře totiž vypsaly nízký kurs 1.24 na dnešní výhru Texasanů. Myslíte si, že Utah konečně uspěje i venku a udrží si naději na postup? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 4.20.

Reklama