Hlavní obsah

Který z Čechů se bude radovat z postupu do 3. kola?

Včera se na Roland Garros českým tenistům nedařilo - s turnajem se rozloučily dvě naše největší naděje Radek Štěpánek a Tomáš Berdych. Přesto český tenis bude mít nejméně ve 3. kole druhého letošního grandslamu zástupce, ve vzájemném zápase 2. kola se dnes totiž střetnou Jan Hájek a Bohdan Ulihrach.

Článek

Fantastickou formu měl minulý týden na světovém poháru družstev v Dusseldorfu Jan Hájek. 23letý rodák z Olomouce nejprve přehrál Salva-Vidala, následně si stejně hladce ve dvou setech poradil s Belgičanem Vliegenem a rovněž fantasticky zahrál proti Němci Mayerovi, díky čemuž posunul výběr Jaroslava Navrátila do finále. V tom sice už nestačil na Argentince Calleriho, ale přesto mohl být se svým účinkováním na turnaji spokojen i proto, že to bylo jednoznačně jeho nejlepší letošní vystoupení na okruhu ATP, nýbrž před tímto podnikem měl na svém kontě pouze osm porážek.

Stejně jako v předchozích letech objíždí i letos především challengery. Finále jednoho z nich si zahrál v italské Monze. Přesto i na okruhu ATP hrál letos finále; ve čtyřhře se po boku Levinskeho probojoval do závěrečného zápasu v Mnichově. Momentálně má ale velmi dobrou formu, což potvrdil i v prvním kole pařížského grandslamu, kde si poradil ve třech setech s Thomasem Johanssonem.

O další úspěch se dnes pokusí proti krajanovi Bohdanu Ulihrachovi, se kterým má pozitivní bilanci. Oba hráči se doposud střetli na okruhu ATP jednou - loni v Palermu se z hladkého vítězství radoval o 8 let mladší Hájek. Zkušený Ulihrach má už svá nejlepší léta za sebou, což dokazuje momentální 199. příčka na světě. Na okruhu ATP odehrál první letošní zápas teprve na pařížském podniku. V hlavní francouzské metropoli prošel velmi hladce kvalifikací a předevčírem si překvapivě poradil v pětisetové bitvě s Dominikem Hrbatým.

Kromě probíhajícího turnaje doposud objížděl pouze challengery, na kterých se mu celkem dařilo. Triumfoval na podniku v Ostravě, čtvrtfinále si zahrál v Casablance, Heilbronnu a Wroclawi. Přesto se do konce své kariéry uý s největší pravděpodobností nepropracuje na své nejlepší umístění v kariéře - v roce 1997 byl 22. hráčem světa.

Myslíte si, že Hájek dnes potvrdí své loňské vítězství s Ulihrachem? Poté si na něj vsaďte - kurs je 1.43. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 2.42, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na zkušenějšího Čecha.

Reklama