Hlavní obsah

Moya dnes hraje s domácím Serrou

Tenisová nabídka dnes jasně kraluje kursovému sázení. Jedním ze zápasů, který sázkaři mohou zařadit na svůj tiket je souboj Carlos Moya - Florent Serra. Vítěze Roland Garros z roku 1998 dnes rozhodně nečeká procházka růžovým sadem, Francouzovi se totiž v poslední době daří.

Článek

Oba hráči se v tenisové historii doposud nestřetli. Zkušený už 30letý Španěl letos po kratší odmlce našel opět sílu a na okruhu ATP v roce 2007 podává velmi dobré výkony. Jasným důkazem je zápasová bilance - z 34 utkání jich vyhrál hned 22. To mu dopomohlo i k několika turnajovým úspěchům, které zaznamenal na začátku roku - finále si zahrál v Sydney a Acapulcu, semifinálovou účastí ozdobil podnik v Chennai.

Bývalá světová jednička se tak od úvodu sezony propracovala žebříčkem ATP o 20 míst výše, momentálně je 26. hráčem světa. Na antuce si jako tradičně nevede špatně; v Monte Carlu i Římě sice končil v prvním kole, ale v Barceloně už postoupil do 3. kolo a před 14 dny v Hamburku dokonce do semifinále. Na probíhajícím French Open si v prvním kole poradil po pětisetové bitvě s Italem Seppim.

V kole druhém ho čeká domácí hráč - Florent Serra. Ten je momentálně v žebříčku ATP na 77. příčce, což pro něj rozhodně není žádný úspěch - loni touto dobou byl 36. hráčem světa. V roce 2007 sehrál na okruhu celkem 22 zápasů, když z devíti vyšel jako vítěz. Poslední radost zažil na probíhajícím grandslamu - poradil si hladce ve dvou setech s Rusem Kunitsynem, čímž vyrovnal své dva nejlepší předchozí ročníky, kdy postoupil do 2. kola. Dnes chce určitě výše a rozhodně dá do zápasu s Moyou vše, co umí. To předvedl v Hamburku, kde vypadl až ve čtvrtfinále s Ljubičičem.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit do 3. kola může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem Španěl s kursem 1.26. Věříte, že Serra využije domácího prostředá, pak si na něj vsaďte - kurs je 3.15.

Reklama