Hlavní obsah

Detroit se vrací domů

Ani jednoho zaváhání domácího týmu se zatím nedočkali basketbaloví fanoušci v USA, kteří s napětím sledují finálovou sérii Východní konference NBA. Bude to platit i po dnešku, kdy se souboj vrací do Detroitu?

Článek

Cleveland i Detroit patří k týmům, na jejichž hřišti se vyhrává i těžko. Oba soupeři si proto moc dobře uvědomují, že klopýtnutí na vlastní palubovce by se jim mohlo stát osudným. Oba týmy už v play off zaváhaly - Detroit v jednom z utkání nestačil na Chicago a Cleveland za stavu 3-1 na zápasy nestačil před vlastními diváky na New Jersey.

Ve finále konference ale zatím ani jeden z týmů na vlastním hřišti nezaváhal - a to všechny dosavadní zápasy byly vyrovnané bitvy, jimž dominovala obrana. První dvě utkání se odehrála na půdě Detroitu, který si díky lepšímu umístění v základní části vysloužil tuto výhodu. Oba souboje skončily shodně 79-76. Zvlášť ten druhý hostující Kavalíry mrzel; po poločase totiž vedli o 12 bodů a prohrál až po dramatickém závěru. Poté se souboj přesunul do Ohia, kde měl Cleveland nůž na krku: kdyby totiž prohrál, měl by to s obracením série obrovsky těžké, protože by musel dvakrát po sobě uspět v Detroitu. To se ale nestalo. V prvním utkání viděli diváci znovu defenzivní bitvu - Kavalírům se podařilo ubránit rozehrávače Billupse a díky skvělému výkonu LeBrona Jamese zvítězili 88-82. Cavaliers zápas rozhodli až v posledním dějství - a to se jim povedlo i o dva dny později, kdy ve čtvrté čtvrtině nastříleli Detroitu 26 bodů po výhře 91-87 srovnali stav na 2-2.

Dnes se Detroit vrací na svou palubovku, kde by znovu neměl zaváhat - tedy alespoň podle bookmakerů, kteří na Pistons vypsali kurs 1.00. Myslíte si, že Cleveland dokáže domácí zaskočit a zvítězí potřetí v řadě? Potom si vsaďte na něj, kurs je slušný - 3.40.

Reklama