Hlavní obsah

Južnému dnes stojí v cestě antukář Ferrero

O tom, kdo změří síly ve 4. kole Roland Garros s vítězem zápasu Federer - Starace, se dnes rozhodne v rusko-španělském souboji. Bývalá světová jednička Juan Carlos Ferrero se střetne s Michailem Južným.

Foto: Novinky s použitím ČTK

Španěl Juan Carlos Ferrero ve 4. kole rozdrtil svého krajana Felixe Mantillu.

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP doposud střetli jednou - v roce 2003 si vítězství na své konto připsal věhlasnější Španěl. Ten letos prozatím na žádném podniku netriumfoval. Nejblíže měl k trofeji pro vítěze na antukovém podniku v Costa Do Sauipe, kde skončil až ve finále na raketě Guillerma Caňase. Rovněž na oranžovém povrchu se hrál podnik v mexickém Acapulcu, kde Ferrerovi zkřížil v semifinále cestu jeho krajan Moya. Stejného úspěchu dosáhl na prestižním turnaji série Masters v Monte Carlu, kde ho vyřadila světová jednička Roger Federer.

V tuto chvíli 20. hráč světa tak jasně potvrzuje, že právě antuka je jeho silným povrchem. I na hardu už odehrál ve své kariéře několik výborných turnajů, díky čemuž byl v roce 2003 dokonce světovou jedničkou. Letos se mu ale na rychlých dvorcích prozatím moc nedařilo, čemuž odpovídá 12 porážek. Na antuce to je ale jiná káva, což potvrdil i před 14 dny v Hamburku, kde ho v osmifinále vyřadil stejně jako v Monte Carlu Federer. Na Roland Garros prozatím ztratil pouze jeden set, a to v prvním kole s Delicem, ve druhém zápase pak přehrál hladce 3:0 na sety Koubka.

Dnes ho ale čeká soupeř jiné třídy. Michail Južny je momentálně dokonce o pět příček v žebříčku ATP výše než Ferrero. Právě letos zaznamenal tento Rus výrazný vzestup. Zapříčinilo to i jedno turnajové prvenství, které rodák z Moskvy zaznamenal v Rotterdamu.

Na svém kontě má letos i další úspěchy - finále si zahrál v Dubaii a Mnichově, do semifinále se probojoval v Záhřebu a čtvrtfinálovými účastmi ozdobil podniky v Marseille a Doha. Velmi dobře si prozatím vede i na Roland Garros, kde mu nejdříve skrečoval Hernych a ve 2. kole přehrál velmi hladce ve třech setech Lapenttiho.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do 4. kola může postoupit pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti nemá utkání favorita a na oba soky si můžete vsadit v rovnocenném kursu, který má hodnotu 1.80.

Reklama