Hlavní obsah

Cork City přivítá Derry City

Většina evropských lig si už dopřává zaslouženého odpočinku, což neplatí o irské Eircom Premier league. Ta má dnes na programu zápasy 14. kola. Šlágrem bude jednoznačně souboj Cork City - Derry City.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Klub Cork City skončil loni na 4. příčce tabulky, předloni se dokonce radoval z mistra ligy. Letos ale nemá prozatím žádné nikterak extra výrazné výsledky. Na svém kontě má v tuto chvíli 19 bodů, což není špatné, ale na překvapivého prozatímního lídra St. Patrick's Athletic ztrácí už 10 bodů. Dnes hrají svěřenci trenéra Damien Richardson doma, což je pro ně letos velmi výhodné - 3krát vyhráli a ve zbylých dvou zápasech remizovali. Venku se jim daří o hodně hůře, to potvrdili v úterý v Dublinu, kde podlehli 0:2 Shamrocku.

„Po posledním zápase jsme byli velmi zklamaní. Věřím, že dnes toto zaváhání doma napravíme a odstartujeme tím konečně delší vítěznou sérii. Nevylučuji změny v sestavě,“ řekl kouč Richardson. „Dnešní duel bude mít obrovskou kvalitu, je to speciální zápas,“ dodal lodivod domácích, který dnes bude postrádat Colma Carrolla, zatímco Colin Healy a Gareth Farrelly by už měli být fit.

Derry City zakončily loňskou sezonu stejně jako tu předloňskou na druhé příčce tabulky. V obou ročnících sice svěřenci Petera Huttona bojovali až do posledního kola o titul, ale nakonec se z něj radovali soupeři. Do letošní sezony tak vstupují s pořekadlem: „Do třetice všeho dobrého.“ Věří, že se jim to konečně podaří a po třetí v historii klubu získají titul. Prozatím se jim to ale moc nedaří - 6. místo a 17 bodů jsou toho důkazem.

Tuto skutečnost v poslední době moc nenapravují - remizovali třikrát v řadě. Na vítěznou vlnu se jistě chtějí dostat dnes. Do zápasu ale určitě nenaskočí zranění Alan Moore, Sean Hargan a Pat McCour. Nejisté jsou navíc straty Killiana Brennana, Darrena Kellyho, Kevina McHugha a Kena Omana.

Za mírného favorita utkání jsou považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 2.10. Remízu ocenili hodnotou 3.10 a výhru Derry City kursem 3.20.

Reklama