Hlavní obsah

Zastaví Nalbandian domácího Monfilse?

Velmi sympatickým dojmem působí prozatím na Roland Garros domácí hráč Gael Monfils. Ve 2. kole překvapivě porazil Argentince Chelu, dnes ho čeká jeho krajan se zvučnějším jménem - David Nalbandian.

Článek

Francouz je sice momentálně až 52. hráčem světa, ale loni po antukové sezoně byl o 30 příček výše. Letos toho na oranžovém povrchu doposud moc neodehrál. V Monte Carlu vypadl po skreči v prvním kole. Důvodem byly svalové problémy. Úvodní kolo pro něj bylo konečnou i v Estoril stejně jako následně v Římě. První antukový zápas tak letos vyhrál až před týdnem v kvalifikaci rakouského podniku v Portschachu.

V hlavní soutěži se mu poté velmi dařilo a nakonec prohrál až ve finále s Juanem Monaco. Do Roland Garros vstoupil zápasem s Olivierem Rochusem, kterého nakonec přes vypětí všech sil porazil v pětisetové bitvě. V následujícím kole ho čekal v poslední době výborný Chela, ale Monfils mu nedal šanci a vyřadil ho. Celkem v roce 2007 zaznamenal na okruhu ATP pouze 9 vítězství a 11 porážek, což je pro tohoto hráče tmavé pleti stále velmi nelichotivá bilance.

Dlouhovlasý Argentinec je momentálně na 18. příčce žebříčku ATP, což značí jeho v poslední době slabší formu. 25letý Nalbandian letos nezaznamenal žádný turnajový úspěch, o čemž vypovídá i zápasová bilance - 9 vítězství a 9 porážek.

Vstup na oranžový povrch mu zrovna nejlépe - v Monte Carlu sice přešel v prvním kole přes Itala Lizziho, ale následně podlehl po skreči Němcovi Kohlschreiberovi. Dohrát utkání Nalbandianovi nedovolila bolest zad. Ta ale rychle odezněla a Nalbandian se dokázal probojovat do čtvrtfinále následujícího podniku v Barceloně. Od té doby odpočíval a šetřil síly na probíhající Roland Garros. V Paříži se doposud uvedl v dobrém světle - 3:1 na sety porazil Leeho a předevčírem přehrál bez ztráty setu Navarro-Pastora ze Španělska.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Monfils outsiderem dnešního zápasu s kursem 2.24 na jeho vítězství. Sázka na to že do dalšího kola postoupí argentinský tenista je oceněna kursem 1.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články