Hlavní obsah

Šafářovou čeká domácí Mauresmová

Vyrovnaný zápas se dnes dá očekávat ve třetím kole ženského tenisového turnaje v Paříž mezi Lucií Šafářovou a Amélií Mauresmovou. Obě hráčky se potkaly i na prvním grandslamu sezony a v Austrálii byla úspěšnější česká hráčka.

Článek

Dvacetiletá rodačka z Brna je díky výborným výsledkům v letošní sezoně na 29. příčce žebříčku WTA. 177 cm vysoká Šafářová porazila letos už několikrát hráčku z první desítky. Hned na úvod sezony, jak už bylo zmíněno výše, si na Australian Open poradila se svou dnešní soupeřkou a nakonec skončila až ve čtvrtfinále s krajankou Vaidišovou. Výborně si vedla i na dalším podniku; v Sydney skončila své putování turnajem až ve finále, kde nestačila na Rusku Petrovou, před tím ale uspěla s Vaidišovou, Kuzněcovou a Heninovou. Naopak tak dobře se ji už nevedlo na Pacific Open v Indiana Wells, kde ztroskotala ve 2. kole na v současné době dobré Izraelce Peerové. Na dalším prestižním podniku v Miami měla konečnou rovněž ve 2. kole, když tentokrát vypadla s letos výbornou Serenou Williamsovou.

Přechod na antuku ji vyšel - ve Fed Cupu porazila třináctou hráčku světa Slovenku Hantuchovou. Ostudu následně neudělala ani v Estoril - porazila Rezai, Yakimovu a Dominguez, nestačila až na Azarenku. Dobře vstoupila i do dalšího antukového turnaje v Berlíně, když porazila ve třech setech Ukrajinku Savčukovou - rozhodující set vyhrála kanárem. V dalším kole Annu Chakvetadze, ve třetím kole vypadla se Safinou. Na Australian Open se jí prozatím dařilo, hladká vítězství si připsala s Beygelzimer a Pratt.

O další postup pavoukem Roland Garros se dnes Šafářová pokusí proti bývalé světové jedničce a momentálně 4. hráčce světa - Amélii Mauresmové. Ta se v posledních letech na French Open dostává pravidelně nejméně do 3. kola a tento cíl tedy ještě splněn nemá. Před vlastním publikem si v úvodním kole poradila hladce s Granville. Vyrovnanější průběh mělo jednoznačně její druhé utkání, ve kterém se střetla se svou krajankou Dechy a o svém vítězství rozhodla až ve třetím setu.

Podobné zápasy hraje ale v poslední době dost často. Momentálně není zdaleka tak suverénní jako v předchozích letech, o čemž vypovídají nedávné porážky s Medinou, Stosur nebo Vakulenko. Přesto má stále kvalitu, díky níž dokázala letos vyhrát turnaj v Antverpách, nebo se probojovat do finále ve Štrasburku a Dubaii.

Favoritkou zápasu je podle expertů bwin domácí hráčka, pro kterou hovoří většina statistik. Jestliže věříte, že to dnes potvrdí, tak si vsaďte s kursem 1.40. Lucie Šafářová podává letos velmi dobré výkony a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Češku vsadíte s kursem 2.50.

Reklama