Hlavní obsah

Španělsko si jede do Lotyšska pro tři body

Lotyšsko se aktuálně nachází na páté pozici v silné kvalifikační skupině F a jeho vyhlídky na postup jsou už mizivé. Třetí Španělsko zatím nasbíralo 12 bodů, na druhé Švédsko ztrácí body tři a na překvapivého lídra skupiny ze Severního Irska ještě o bod více. Ze zadních pozic může ještě hrozit sedmibodové Dánsko, které zatím odehrálo pouze 4 kvalifikační zápasy.

Foto: internet

Španělský fotbalista Raúl.

Článek

Domácí v prvním zápase kvalifikace prohráli se Švédskem těsně 0:1. V druhém utkání si doma poradili s reprezentací Islandu - zvítězili vysoko 4:0. O dvě branky se zasloužil útočník Maris Verpakovskis. To byla ovšem zatím jediná výhra domácích. Poté podlehli v Severním Irsku 0:1 a možná překvapivě prohráli stejným výsledkem v Lichtenštejnsku. Právě tato porážka stála Jurijse Andrejevse místo trenéra a nahradil ho Aleksandrs Starkovs. Ten však udělal v týmu pouze jedinou změnu, když do reprezentace povolal zpět 36letého obránce Arturse Zakresevskise, se kterým dnes počítá do základní sestavy. Domácí hráči se budou chtít jistě předvést před novým koučem a odčinit nelichotivé výsledky z posledních utkání.

Start do kvalifikace nevyšel Španělům určitě podle představ. V prvním utkání sice suverénně doma porazili Lichtenštejnsko 4:0, ale poté nestačili venku na Severní Irsko, kde domácím zařídil výhru hattrickem David Healy. Do velmi nepříjemné situace pak dostal tým kouče Aragonese výběr Švédska, který doma získal tři body za výhru 2:0. Úvodní jarní utkání přineslo výhru Španělska na Dánskem 2:1, kde se o branky postarali Morientes a Villa. V posledním zápase zvítězili hosté nad Islandem pouze 1:0 brankou Iniesty ze závěrečné desetiminutovky.

22letý Roberto Soldado dnes bude chtít využít svou šanci, protože je velmi pravděpodobný jeho start v základní jedenáctce, kde chybí zraněný klíčový hráč hostí - útočník Atletica Madrid Fernando Torres. „Všichni víme co Fernando znamená pro náš tým. Ze svého zranění byl velmi zklamaný, ale já jsem zde abych kráčel v jeho stopách a na hřišti odevzdám maximum,“ dodal útočník Osasuny Roberto Soldado, který vstřelil v Primera division 11 gólů, poté co odešel na hostování z Realu Madrid. Jeho partnerem v útoku bude forvard Valencie David Villa, neboť další útočník Fernando Morientéz je rovněž zraněný.

Na pravém kraji zálohy se představí talentovaný Joaquín, kde by měl podnikat nebezpečné výpady. Záložník Valencie David Silva má svalové problémy a jeho místo pravděpodobně zaujme Barcelonský Andrés Iniesta, který může v případě potřeby nastoupit i jako podhrotový hráč. Dalším zraněným je záložník Valencie Miguel Angel Angulo. Obranná řada by měla pravděpodobně nastoupit ve složení Sergio Ramos, Puyol, Marchena a Capdevila.

Podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin je jasným outsiderem domácí mužstvo Lotyšska, na které určili vysoký kurs 9.00 rovných. Španělsko je dnes velkým favoritem a odpovídá tomu i nízký kurs 1.30. Na remízu byl potom vypsán kurs 4.50.

Reklama