Hlavní obsah

Šarapová se utká se Schnyder

O postup do čtvrtfinále pařížského grandslamu se dnes v podvečer naa Lenglenově dvorci utkají Maria Šarapová a Patty Schnyder. Obě hráčky se doposud na okruhu WTA střetly pětkrát - hned čtyřikrát se z vítězství radovala Ruska.

Článek

Teprve v dubnu oslavila Maria Šarapová 20. narozeniny. Za poslední 4 roky postoupila žebříčkem WTA o 2 stovky příček výše, světovou jedničkou se poprvé stala po triumfu ve Wimbledonu v roce 2005. Na vedoucí pozici byla od té doby hned několikrát, naposledy na začátku letošního roku, ale po neúspěchu na turnaji v Indiana Wellse ji přeskočila Belgičanka Heninová. Zpět na vrchol se do této doby Ruska nedostala. Na žádném z turnajů totiž nepostoupila ani do třetího kola. Tuto metu překonala až nyní na French Open, kde si už poradila s Emílií Loit, Jill Craybas a Allou Kudryavtsevovou.

Dnes ji čeká statisticky těžší soupeřka než ty předešlé - 15. hráčka žebříčku WTA. Tou je v tuto chvíli Švýcarka Schnyder, která je o celých 8 let starší než její dnešní sokyně. Přesto má na svém kontě o 5 turnajových titulů méně, konkrétně 10 - poslední zaznamenala v roce 2005 v Gold Coast. Od té doby na triumf čeká. Nejblíže mu byla loni na turnajích v Charlestonu a Stanfordu, kde prohrála ve finále. Letos se jí moc nedaří - nejdále se probojovala na Australian Open, kde skončila ve 4. kole a na oranžovém povrchu v Římě došla do semifinále. Na probíhajícím grandslamu v Paříži si doposud poradila s Martinou Suchou, Katerynou Bondarenko a Karin Knapp.

Favoritkou je dnes Ruska, na kterou si u společnosti bwin můžete vsadit s kursem 1.45. Patty Schnyder nehraje letos špatně a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 2.36.

Reklama