Hlavní obsah

Djokovič změří síly s Verdascem

Prestižní druhý grandslam sezony se pomalu, ale jistě blíží ke konci - dnes otevírá druhý hrací týden. Mezi nejlepší šestnáctkou nechybí šestý nasazený Novak Djokovič. Jeho postup do čtvrtfinále ale nebude určitě jednoduchý, v cestě mu totiž dnes stojí rodilý antukář Fernando Verdasco.

Článek

Oba hráči se v historii střetli ve vzájemném duelu dvakrát - loni v Hamburku byl na antuce úspěšnější Španěl stejně jako předloni na US Open. Dnes tak Verdasco bude obhajovat svou pozitivní bilanci. Momentálně 53. hráč světa letos zdaleka nezáří tak jako loni. Na svém kontě má pouze jeden turnajový úspěch - čtvrtfinálová účast na turnaji v Las Vegas. Na Roland Garros tak přijížděl s negativní zápasovou bilancí 6-13. Na pařížské kurty ale vstoupil fantasticky; nejprve si poradil s domácím Haehnelem, následně hladce ve třech setech přehrál Tursunova a postup do osmifinále si vybojoval v zápase se silným Davidem Ferrerem.

O zvýraznění tohoto úspěchu se dnes rodák z Madridu pokusí proti Srbovi Novaku Djokovičovi, který nedávno oslavil 20. narozeniny. V tuto chvíli je šestým hráčem žebříčku ATP. Letos navazuje na loňskou sezonu, ve které se začal prosazovat a pomalinku ale jistě se dostávat mezi nejlepší hráče světa. V roce 2007 zaznamenal už 38 vítězství a pouze 8 porážek. Triumfoval na podniku v Adelaide, vyhrál i prestižní Sony Ericsson Open a před měsícem si přispal antukový titul v portugalském Estoril.

Před dvěma měsíci si navíc zahrál i finále v Indiana Wells, kde nestačil pouze na Rafaela Nadala. Semifinálovou účastí ozdobil podnik v Rotterdamu a ve čtvrtfinále skončil v Dubaii, Hamburku a Římě. Na tyto úspěchy navazuje momentálně v Paříži, kde si postupně poradil se Santiago Giraldem, i dvěma domácími hráči Laurentem Recoudercem a Olivierem Patiencem. S posledně jmenovaným měl ale obrovské problémy a jen díky dvěma zvládnutým tiebreakům se už s turnajem nerozloučil.

Myslíte si, že Verdasco dnes potvrdí svá vítězství se Srbem? Poté si na něj vsaďte - kurs je 3.03. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.28, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Djokoviče.

Reklama