Hlavní obsah

Olomoucká juniorka hraje o záchranu

Osmadvacáté kolo 2. české fotbalové nejvyšší soutěže je velmi rozkouskováno, v pátek načaté souboje totiž uzavřou až dnes dvě dohrávky. V jedné z nich přivítá sestupem velmi ohrožená olomoucká rezerva Hradec Králové.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Olomoucká juniorka vstupuje do dnešního zápasu s 25 body a z 15. (předposlední) příčky tabulky. Většinu bodů, konkrétně 17 získala na domácím stadionu, což není u tzv. „béček“ žádná novinka. Především doma totiž nastupují posílená o hráče „A“ týmů a na jejich výsledcích je to poté znát. Momentálně tomu je ale už jinak, Gambrinus liga totiž skončila a rezervní mužstvo tak může být bez nějakých ohledů výrazně posilováno.

V silné sestavě nastoupilo už před týdnem v Jihlavě, kde podalo velmi dobrý výkon a nakonec remizovalo 2:2. To byl sice cenný bod, ale pro Sigmu nic neřešící. Naopak Jihlavu připravil s největší pravděpodobností o možnost postupu. „Po tomto zápase už jsou naše naděje na postup opravdu velmi teoretické,“ řekl trenér Jihlavy Milan Bokša. Šance Olomouce na záchranu stále žijí a velice pozvednout její své šance dnes může na Andrově stadionu.

Zde dnes přivítá královehradecké fotbalisty, kteří si na jaře vedou velmi dobře. Po podzimu byli blízko sestupovému pásmu, nyní jsou sedmí. Narozdíl od podzimní části vybojovali většinu získaných bodů doma. Jediným nepřekonatelným soupeřem Pod lízátky pro ně byly Jakubčovice. Těm vyšly začátek a konec zápasu, díky čemuž v Hradci vyhrály 2:1. Tento neúspěch Hradec ale už napravil. Naposledy před týdnem si připsal cennou remízu 3:3 s momentálně velmi silnou Opavou. Hradec prohrával už v 35. minutě 0:3 a o to byla konečná remíza cennější.

Dnes čeká Votroky, kteří minulý týden změřili síly s reprezentační jedenadvacítkou, zápas v Olomouci. „Určitě chceme potvrdit dobrou formu z posledních týdnů, v kterých jsme již šest zápasů neokusili hořkost porážky. I na hráčích je vidět sebevědomí, nabyté z posledních uspěšných vystoupení. Škoda jen, že mimo dlouhodobých marodů Jirouška a Rezka bude chybět i Pavel Dvořák, který si bude plnit reprezentační povinnosti s ČR U18 ve dvou utkáních se Slovinskem,“ uvedl asistent trenéra Miloš Mejtský.

Dnešní souboj má podle bookmakerů favorita v domácím mužstvu, na které experti bwin vypsali kurs 1.60. Myslíte si, že Hradec potvrdí svou neporazitelnost? Jestliže ano, pak je kurs 3.75 na remízu nabízen právě pro vás. Vidíte-li šance Votroků ještě optimističtěji, poté využijte sázky na vítězství hostů s kursem 4.20.

Reklama